Fudbal

Inter deklasirao Milan i osvojio Superkup Italije

Komentari

Autor: Euronews

18/01/2023

-

22:11

Inter deklasirao Milan i osvojio Superkup Italije
Tanjug/AP Photo/Hussein Malla - Copyright Tanjug/AP Photo/Hussein Malla

veličina teksta

Aa Aa

​Fudbaleri Intera su potpuno nadigrali gradskog rivala Milan 3:0 (2:0) i na taj način osvojili italijanski Superkup. Aktuelni šampion je večeras izgledao potpuno nemoćno i neprepoznatljivo, dok je Inter nastavio sjajnu seriju rezultata i bez poraza je od novembra.

Sjajnu su nerazuri otvorili meč u Rijadu i već nakon 20 minuta igre imali su dva gola prednosti. Vodeći pogodak bio je delo Federika Dimarka u 10. minutu.

Tek deset minuta kasnije Džeko je pogodio za 2:0 i to na sjajan način. Alesandro Bastoni je poslao pas ka bosanskom reprezentativcu koji je na fenomenalan način izbacio Sandra Tonalija i savladao Andrea Onanu.

Pokušavao je Milan u nekoliko navrata da smanji na 2:1 i vrati se u utakmicu, ali Rafael Leao nije imao dovoljnu podršku saigrača.

Pitanje pobendika rešeno je u 77. minutu kada je Lautaro Martinez na veoma elegantan način savladao Onanu i tako postavio konačan rezultat, nakon čega je skinuo dres i proslavio sa navijačima.

Sasvim zasluženo nerazuri su stigli do novog pehara u klupskoj istoriji.

Sastavi:

Milan: Tatarušanu, Kalabrija (od 79. Dest), Kjer (od 64. Kalulu), Tomori, Ernandez, Tonali, Benaser, Dijaz (od 64. De Ketelar), Leao, Mesijas (od 64. Origi), Žiru (od 79. Rebić)

Inter: Onana, Bastoni (od 84. De Fraj), Škrinjar, Aćerbi, Barela (od 71. Galjardini), Čalhanoglu (od 84. Aslani), Mkhitarijan, Dimarko (od 63. Gosens), Darmijan, Džeko (od 71. Korea), Martinez

Komentari (0)

Sport