Fudbal

Crvena zvezda nastavila sa pobedama: Nadigran i Dinamo Tbilisi

Komentari

Autor: Euronews

22/01/2023

-

17:06

Crvena zvezda nastavila sa pobedama: Nadigran i Dinamo Tbilisi
Crvena zvezda nastavila sa pobedama: Nadigran i Dinamo Tbilisi - Copyright facebook/FK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su da pobeđuju na pripremama, a ovoga puta bili su bolji od Dinamo Tbilisija 3:2 (1:2).

Želja Miloša Milojevića da Zvezda bude efikasnija je ispunjena, ali su danas defanzivci crveno-belih podbacili i dozvolili dva gola gruzijske ekipe.

U ekipu iz Ljutice Bogdana danas se vratio i Aleksandar Pešić koji je odmah postigao dva gola. Prvi je postigao u 31. minutu kada je Jovan Mijatović iskoristio lošu reakciju gruzijskog tima, presekao loptu i pravovremeno je poslao prema Pešiću. U situaciji "jedan na jedan" sa protivničkim golmanom uspešniji je bio napadač Crvene zvezde.

Prednost šampina Srbije anulirana je samo tri minuta kasnije, kada Imran Omar udarcem sa oko 25 metara iznenadio golmana Zvezde Nikolu Vasiljevića. Posle nešto više od dva minuta Dinamo je postigao još jedan gol i tako došao do potpunog preokreta. Ovaj put je strelac bio Konsalveš. 

Početkom drugog poluvremena Pešić je postigao i drugi gol. Našao se na pravo mestu posle dodavanja Jegora Pruceva i rutinski zatresao mrežu sastava iz Gruzije.

Pobedonosni pogodak za Zvezdu postigao je Mirko Ivanić, koji se odlično snašao u kaznenom prostoru i posle bloka jednog od defanzivaca Dinama natrčao je na loptu i zakucao ju je u gol Gruzijaca.

Crvena zvezda: Vasiljević (od 72. Miladinović), Gobeljić (od 61. L. Nikolić), Leković (od 61. Eraković), Dragović, Rodić (od 61. Azarov), Srnić (od 61. Krstičić), V. Nikolić (od 46. Ivanić), Kangva (od 61. Kanga), Prucev (od 61. Bukari), Mijatović (od 46. Katai), Pešić (od 61. Kulibali).

Dinamo: Kutaladze, Mali, Latsabidze, Tabidze, Koburi, Mekvabišvili, Sigua, Omar, Gonsalveš, Kamara, Širtladze.

Komentari (0)

Sport