Fudbal

Stanković ne odustaje od Serije A: Uvek ću verovati u opstanak!

Komentari

Autor: Euronews

22/01/2023

-

22:15

Stanković ne odustaje od Serije A: Uvek ću verovati u opstanak!
Stanković ne odustaje od Serije A: Uvek ću verovati u opstanak! - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Agonija Samdorije se nastavlja. Klub iz Đenove, kojeg sa klupe predvodi Dejan Stanković, zabeležio je novi poraz u italijanskom prvenstvu. Udineze je u gostima slavio 1:0 u finišu utakmice i tako ostavio pulene srpskog trenera na pretposlednjem mestu tabele sa samo devet bodova posle 19. odigranih kola.

S obzirom da je Sasuolo prvi iznad crte sa 19. bodova, jasno je da će Samdorija imati velikih poteškoća da ostane u elitnom rangu naredne sezone.

Međutim, tako ne misli bivši trener Crvene zvezde...

"Nema odustajanja. Ni govora o tome! Moramo da pronađemo prava rešenja u nastavku sezone", rekao je Stanković po završetku meča i dodao:

"Uvek ću verovati u opstanak. Teško je prihvatiti ovaj trenutak, dajemo sve od sebe... Ako stvoriš tri-četiri šanse za gol i ne postigneš gol, to se u Seriji A kažnjava i uvek se okrene protiv tebe. To je utakmica koju smo mogli da završimo u prvih petnaest minuta. Imali smo pravu energiju, ali Seriji A ne možete da propustite takve šanse. Nažalost, jesmo i to ova liga ume da kazni", konstatovao je Stanković.

Samdorija je izuzetno neefikasna ove sezone. Na 19 utakmica postigla je svega osam golova, dok je put zatresla mrežu rivala početkom meseca, kada je savladan Sasuolo 2:1.

"Golovi se računaju. Morate da radite, bez toga nema nade... Šanse su tu, ali moramo da postižemo golove."

Uprkos lošim rezultatima, srpski trener ima punu podršku navijača italijanskog kluba.

"Navijači su fantastični. Samo ja znam koliko mi je žao. Siguran sam da bi samo da smo dali gol, entuzijazam bio čak pet puta veći. Ne znam više šta da kažem, Ostao sam bez reči. U Seriji A morate da imate rezultat na svom terenu", zaključio je Stanković.

Komentari (0)

Sport