Fudbal

Fernando Santoš blizu dogovora da preuzme selekciju Poljske

Komentari

Autor: Euronews

23/01/2023

-

14:59

Fernando Santoš blizu dogovora da preuzme selekciju Poljske
Fernando Santoš - Copyright Tanjug/(AP Photo/Pavel Golovkin)

veličina teksta

Aa Aa

Fernando Santoš je posle osam godina završio svoju misiju sa selekcijom Portugalije, ali bi mogao da ostane u Evropi jer je Fudbalska federacija Poljske veoma blizu dogovora sa njim da preuzme selekciju do juna 2026. godine.

Iz Portugalije su stizale vesti da je Santoš posle Mundijala, kada je već bilo izvesno da neće nastaviti rad sa Ronaldom i ostalim zvezdama u svojoj zemlji, dobio više ponuda iz Azije za preuzimanje nekih elitnih klubova. I tada se nagoveštavalo da će se vratiti radu u klubu posle 12 godina. 

 

 

Međutim, FF Poljske je zaintrigirao iskusnog Portugalca nudeći mu dugoročan posao na četiri godine. Poljska ima jedan veoma zavidan igrački potencijal predvođen ponajboljim napadačem današnjice Robertom Levandovskim. S obzirom da se narednih dana očekuje i ozvaničenje saradnje, sigurno je Santoš uveren da može da odvede selekciju na dva naredna takmičenja i što je važnije formira kvalitetniju igru nego što su je prikazivali Poljaci na Mundijalu, kada su prošli prvi krug, ali spletom okolnosti i najviše kroz defanzivu.

Santoš je od 2010. do 2014. godine uspešno predvodio selekciju Grčke, a u poslednjih osam godina je sa Portugalijom osvojio EURO i Ligu nacija. 

Komentari (0)

Sport