Fudbal

Tri španska "Klasika" u mesec dana: Real i Barselona igraju dvomeč u polufinalu Kupa Španije, a između u La Ligi

Komentari

Autor: Euronews

30/01/2023

-

14:08

Tri španska "Klasika" u mesec dana: Real i Barselona igraju dvomeč u polufinalu Kupa Španije, a između u La Ligi
Levandovski - Copyright Tanjug/(AP Photo/Joan Monfort)

veličina teksta

Aa Aa

Gledaćemo ove sezone pet okršaja Reala i Barselone, jer će ljuti protivnici odmeriti snage u dvomeču polufinala Kupa Španije. Žreb je hteo da se dva vodeća tima sastanu pre finala, dok drugi par čine Osasuna i Atletik iz Bilbaoa.

Real Madrid je u La ligi pobedio Barselonu 3:1 na "Bernabeu", Katalonci su im se revanširali u finalu Superkupa istim rezultatom. Zbog klupskog svetskog prvenstva, prvi duel dva rivala u Kupu Kralja odigraće se 1. ili 2. marta na "Santijago Bernabeu", dok će se revanš igrati 4, 5. ili 6. aprila na "Kamp Nou".

Između dva duela za finale Kupa kralja, rivalima predstoji i drugi meč Primare La Lige koji se 19. marta igra na "Kamp Nou". Katalonci posle 19 odigranih kola imaju pet bodova prednosti i taj duel će biti možda vredan i titule.

 

 

Poslednii duel u Kupu 2019. dobila je Barselona. Posle 1:1 na "Kamp Nou", Luis Suarez je sa dva pogotka osvojio "Bernabeu" - 0:3. Mešutim, poslednji meč za trofej Kupa kralja pripao je 2014. godine Realu koji je golovima Di Marije i Gereta Bejla slavio 2:1.

Do sada su dva španska velikana odigrala 35 mečeva u Kupu kralja, Barselona ima 15 pobeda, Real 12, uz osam remija. U finalima su igrali šest puta, u pet navrata je pobedu odneo tim iz Madrida.

Osasuna bi trebalo Atletik Bilbao da ugosti 28. februara, dok bi se revanš u Baskiji odigrao 4. aprila.

Sve mečeve Kupa Kralja gledaćete na kanalima TV Arena sport.

Komentari (0)

Sport