Fudbal

Darko Lazović asistencijom doneo Veroni bod protiv Sergejevog Lacija

Komentari

Autor: Euronews

06/02/2023

-

20:34

Darko Lazović asistencijom doneo Veroni bod protiv Sergejevog Lacija
Siril Ngong - Copyright Tanjug/(Paola Garbuio/LaPresse via AP)

veličina teksta

Aa Aa

Darko Lazović - Sergej Milinković Savić 1:1. Verona je u 21. kolu Serije A možda za nijasnu bila bolji rival, ali je stigla samo do boda protiv Lacija 1:1 (0:1) zahvaljujući odličnoj asistenciji Darka Lazovića za pogodak Ngonga. 

Sergej Milinković Savić nije imao svoje veče za razliku od "domaćina", saigrača iz selekcije Srbije koji je uz asistenciju pogodio stativu, a kreirao je još dve-tri prilike. Na kraju Veroni je pripao gorči bod jer je uložila mnogo energije da se pobedom primakne Speciji na 17. mestu. Lacio se bodom osamio na četvrtoj poziciji.

Rivali su odigrali intenzivno prvo poluvreme koje je pripalo gostima. Imali su domaćini dve prilike, Depaoli je u 36. minutu već video loptu u mreži, ali je golman Provedel sjajno intervenisao, da bi Španac Pedro zaključio prvo poluvreme sjajnim pogotkom. Primio je loptu od Kataldija okrenut leđima, a zatim je u samo njemu znanom stilu iz okreta pogodio gornji ugao gola Montipa. 

Međutim, Darko Lazović je nastavio da pokazuje sjajnu formu u ovoj godini, u kojoj je na pet mečeva postigao tri gola uz dve asistencije. Izveo je perfekatn prekid, Ngong je sjajno skočio i savladao Provedela. Samo dva minuta kasnije srpski reprezentativac je pogodio stativu, pa je izostao četvrti pogodak u ovoj sezoni. Lacio je bio na konopcima u prvih 15 minuta nastavka, spasavao je Provedel goste jer je odbranio i zicer Doiga.

Imali su igrači Lacija velikih problema posle prekida koje je izvodio Lazović, a Sergej Milinković Savić sa saigračima nije uspevao da uspostavi kontrolu igre u tom periodu jer je domaćin igrao agresivno i veoma konkretno. Međutim, napadi domaćina su slabili kako se meč bližio kraju, posebno kada je Lazović napustio igru u 80. minutu. Lacio je uspostavio kontrolu, pokušao je da dođe do sva tri boda, ali na kraju je ostalo pravednih 1:1 iako je Zakanji na samom kraju propustio veliku priliku jer petom nije uspeo da ubaci loptu u mrežu sa dva metra. Golman Montip je imao sreće.

Serija A, 21. kolo

Subota

Kremoneze - Leće 0:2 (0:0)
/Baširoto 58, Strefeca 69/

Roma - Empoli 2:0 (2:0)

/Ibanjez 2, Ejbraham 6/

Sasuolo - Atalanta 1:0 (0:0)
/Lorijente 55/

Nedelja

Specija - Napoli 0:3 (0:0)

/Kvarakcelija 47p, Osimen 69, 73/

Torino - Udineze 1:0 (0:0)
/Karamo 49/

Fiorentina - Bolonja 1:2 (1:1)
/Saponara 19 - Orsolini 14p, Poš 47/

Inter - Milan 1:0 (1:0)
/Martinez 34/

Ponedeljak

Verona - Lacio 1:1 (0:1)
/Ngong 51 - Pedro 45/

Monca - Sampdorija 20.45 (TV Arena 2 Premium)

Utorak

Salernitana – Juventus 20.45 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport