Fudbal

Napadač Hataja živ izvučen ispod ruševina hotela u Turskoj, golman Malatije je preminuo

Komentari

Autor: Euronews

07/02/2023

-

09:01

Napadač Hataja živ izvučen ispod ruševina hotela u Turskoj, golman Malatije je preminuo
Napadač Hataja živ izvučen ispod ruševina hotela u Turskoj, golman Malatije je preminuo - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaler Kristijan Atsu izvučen je živ iz ruševina u turskom gradu Hataju koji je u ponedeljak bio pogožen snažnim zemljotresom. Ovu vest je za radio "Golom" potvrdio potpredsednik Hataja Mustafa Ozat.

"Kristijan Atsu izvučen je iz ruševina sa povredama. Prebačen je u bolnicu na lečenje. Sportski direktor našeg kluba Taner Savut, nažalost, još uvek je pod ruševinama. Hataj je bio veoma pogođen zemljotresom, ali bližimo se kraju najopasnijih sati", istakao je Ozat.

Internacionalac iz Gane i nekadašnji član Čelsija, Njukasla i Evertona u nedelju veče je iz slobodnog udarca u nadoknadi doneo pobedu Hataju protuiv Kasimpaše. Zemljotres ga je zatekao u hotelu koji se upotpunosti srušio. Imao je sreće da preživi, ali nema još informacija sa kakvim povredama je stigao u bolnicu.

Međutim, tužna vest stiže iz Malatije jer je golman Ahmet Ejup pronašen mrtav pod ruševinama zgrade. Njegova supruga je preživela, ali on nije. Imao je 29 godina.

"Ahmet Ejup je nažalost pronađen pod ruševinama zemljotresa u Turskoj. Njegovoj porodici, najmilijima i svima koji su pogođeni ovom strašnom tragedijom izražavamo saučešće", saopštio je klub Malatija. 

 

 

Prema dosadašnjim informacijama u zemljotresu u Tuskoj i Siriji poginulo je najmanje 4.300 ljudi.

Komentari (0)

Sport