Fudbal

Novi napadač Zvezde cilja Ligu šampiona: To bi bila prava stvar

Komentari

Autor: Euronews

06/07/2021

-

15:44

Novi napadač Zvezde cilja Ligu šampiona: To bi bila prava stvar
Mrkela i Dioni - Copyright FK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Francuski fudbaler Lois Dioni želi sa Crvenom zvezdom u Ligu šampiona, a izrazio je nadu da će pored plasmana u to takmičenje pokazati svoj talenat.

"Cilj je ulazak u Ligu šampiona. To bi bilo veliko dostignuće i prva dobra stvar za klub i za mene lično. Nadam se da ću pružiti najbolju igru u mojoj karijeri i pokazati svoj talenat", rekao je Dioni za klupski sajt.

Dioni je u ponedeljak pridružio Zvezdi na pripremama. Naveo je da je gledao utakmice crveno-belih i da je upoznat sa veličinom kluba.

"Gledao sam Crvenu zvezdu u Ligi Evrope prošle sezone. Bio sam impresioniran zato što sam video veoma jaku ekipu. Srećan što sam došao ovde u klub i hvala svim navijačima na dobrodošlici koju su mi uputili preko društvenih mreža", kazao je Dioni.

O Zvezdi je razgovarao i sa saigračima u Francuskoj.

"Pričao sam sa mojim saigračima u Anžeu. Rekli su mi da je reč o velikom klubu i da je ogroman pritisak i da je to ekipa koja ima sjajne navijače pred kojima je uživanje igrati", istakao je francuski napadač.

Dodao je da očekuje da mu Ben i Bakajoko pomogne u uklapanju, s obzirom na to da govore francuski.

Sportski direktor Mitar Mrkela je istakao zadovoljstvo zbog dolaska Dionija.               

"Drago mi je da je Dioni postao deo Crvene zvezde. Trener Stanković je tražio profil napadača kao što je Dioni. Različit je u odnosu na tipove napadača koje trenutno imamo. Brz je i agresivan, dobro pritiska protivničku odbranu i napada prostor i verujem da će se brzo uklopiti u zahteve Dejana Stankovića. Dolazi iz jake lige kao što je francuska, gde je odigrao dosta mečeva i stekao iskustvo. Siguran sam da će mnogo značiti našem timu", rekao je Mrkela.

Komentari (0)

Sport