Fudbal

Partizan slavio u Moldaviji: Rikardo rešio pitanje pobednika, Vejačić iskjučen

Komentari

Autor: Euronews

16/02/2023

-

19:58 >> 22:59

Partizan slavio u Moldaviji: Rikardo rešio pitanje pobednika, Vejačić iskjučen
Partizan slavio u Moldaviji: Rikardo rešio pitanje pobednika, Vejačić iskjučen - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana napravili su krupan korak ka plasmanu u osminu finala Lige konferencija, budući da su u Kinšinjevu bili bolji od Šerifa 1:0 (1:0). Gol odluke je postigao Rikardo Gomeš u 45. minutu, a crno-beli su meč završili sa igračem manje nakon crvenog kartona Igora Vujača u 48. minutu.

Nije bilo lako ove večeri igrati u glavnom gradu Moldavije. Stanje terena na "Zimbru" stadionu u Kišinjevu je bilo izuzetno loše, trave gotovo da nije bilo, a situaciju je pogoršavalo i hladno vreme, budući da je temperatura u jednom trenutku čak bila i ispdo nule, što je još više otežavala lopti da se kreće.

Tokom većeg dela prvog poluvremena u takvim okolnostima su se bolj snalazili domaći igrači koji su ozbiljno pretili, ali je Partizan sinoć imao izuzetno rapsoloženog golmana Aleksandra Popovića. I to ne samo u prvom dele meča, već i na početku drugih 45 minuta kada je pokazao veliku sigurnost.

Tim iz Humskeje bio nekako smušen i nesnađen, ali se probudio u finišu prvog poluvremena, kad je Rikardo najpre imao jednu solidnu priliku, a onda, u poslednjem minutu i uspeo da postigne gol. Bio je to njegov 84. pogodak u dresu tima iz Humske i tako je postao najefikasniji strani fudbaler koji je ikada igrao u srpskom fudbalu.

Taj gol trebalo je da bude dodatni impuls igračima crno-belih u drugih 45 minuta, ali se dogodilo suprotno. Domaći su krenuli bolje, a onda je u 48. mintu Igor Vujačić dobio crveni karton.

Crnogorski reprezentativac je startovao agresivno na Talala, koji je ostao na zemlji, a nemački arbitar Harm Osmers je pokazao žuti karton defanzivcu Partizana. Pobunili su se na to igrači Šerifa, a onda se oglasila i VAR soba, pa je Nemac otišao da pogleda snimak, a nakon toga pokazao štoperu srpskog predstavnika put u svlačionicu.

Napravio je trener Partizana Gordan Petrić u tim trenucima rokadu u timu, izveo je Kristijana Belića koji je imao žuti karton, a u igru je ušao mladi Mihajlo Ilić, što se pokazalo kao dobar potez.

Crno-beli su uspevali da umrtve igru moldavskog šampiona, nisu mu dozvolili da materjalizuje čoveka više na terenu i sada sa velikom prednošću dočekuju revanš na svom terenu za nedelju dana.

 

 

Fudbaleri Partizana jedini su klub sa Balkana koji i u 2023. godini igraju na evropskoj sceni, a prvo iskušenje crno-beli imaju od 21.00 sat (TV Arna 1 Premium) u Moldaviji, gde u okviru šesnaestine finala Lige konferencija gostuju Šerifu.

Domaćem timu će to biti prvi ovogodišnji meč, budući da na megdan timu iz Humske dolaze direktno sa priprema, što bi mogla da bude prednost za ekipu trenera Gordana Petrića koji za sebe već ima dve odigrane utakmice.

Šerif - Partizan 0:1

Stadion: Zimbru

Sudija: Harm Osmers (Nemačka)

ŠERIF: Koval – Zahuri, Garananga, Kiki, Kpozo – Diop, Badolo, Kjabu – Talal, Atiemven, Tapsoba.

PARTIZAN: Popović – Filipović, Marković, Vujačić, Šehović – Fejsa, Belić – Dijabate, Natho, Menig – Rikardo.

II POLUVREME

76. MINUT: Ubacili su domaći loptu pred gol Partizana nakon slobodnog udarca sa desne strane, ali je Aleksandar Popović apsolutni gospodar svog kaznenog prostora. Uliva sigurnost čuvar mreže crno-belih ostalim saigračima.

66. MINUT: Šehović je napravio faul na 20. metara od gola Popovića, što je bila idealna pozicija za šutere domaćih igrača. Odgovornost je preuzeo kapiten Diop, ali je šutirao u živi zid.

60. MINUT: Sve je dobro uradio Kvinsi Menig posle dodavanja Rikarda Gomeša. Sve osim udarca. Šutirao je u golmana domaćih i propala je velika prliika da crno-beli udvostruče prednost.

55. MINUT: Fantastično je po levoj strani prošao Kvinsi Menig, ušao je u kazneni prostor, asistirao Bibrasu Nathu u srce šesnaesterca, ali je Izraelac baš loše šutirao.

48. MINUT: Crveni karton za Bibrasa Natha, Startovao je grubo crnogorski reprezentativac na jednog igrača domaćih, sudija mu je pokazao žuti karton, ali je nakon intervencije iz VAR sobe odlučio da ga isiključi. 

46. MINUT: Startovalo je i drugo poluvreme, ovoga puta su sa centra krenuli igrači Partizana koji pred drugih 45 minuta imaju prednost 1:0.

I POLUVREME

45. MINUT: Kraj poluvremena. Partizana ima prednost i igra sve bolje.

43. MINUT: Ono pre nekoliko minuta je bio samo nagoveštaj ovoga što se dogodilo u 45. minutu. Natho je presekao loptu na sredini terana, dodao je do Meniga, koji je upolio Rikarda i on je uspeo da pronađe put do mreže domaćih. Velika prednost crno-belih u finišu poluvremena.

42. MINUT: Prva velika opasnost pred golom Šerifa. Pokušao je Rikadro Gomeš, koji se lepo okrenuo i šutirao, ali je golman domaćih sjajno intervenisao. Mogao bi ovo da bude nagoveštaj bolje partije crno-blih u drugom poluvremenu.

34. MINUT: Nova velika prilka za domaći tim, ali je Popović ponovo na visini zadatka. Ovoga puta je šutirao Talal. Igrači Šerifa su mnogo konkretniji od crno-belih.

30. MINUT: Uspeli su igrači Partizana da prebace težište igre na polovinu domaćih, sve više pritiskaju, ali za sada bez konkretnih prilika.

22. MINUT: Malo je nedostajalo da Šerif povede. Stvorila se gužva ispred gola crno-belih, igrači domaćeg tima su najpre pogodili prečku, a onda je na odbijenu loptu naleteo Tabsiba, ali je Popović fenomelano intervenisao. 

18. MINUT: Preuzeli su domaći igrači inciijativu, više imaju loptu u nogama, ali teško dolaze do golmana Partizana Aleksandra Popovića. Sve se uglavnom svodi na šuteve iz daljive, što je i očekivano po ovakvom terenu.

10. MINUT: Zapretili su na početku igrači Paritzana, jednom su ozbiljnije uzvratili i domaći, ali generalno gledano u prvih 10 minuta nije viđeno baš mnogo toga.

5. MINUT: Utakmica samo što je počela, startnu terensku inicijativu imaju igrači Partizana, ali prvo što upada u oči je izuzetno loše stanje terena u Kišnjiveu. Biće teško igračima obe ekipe da kontrolišu loptu po ovakvoj podlozi.

1. MINUT: Utakmica je počela. Posle minuta ćutanja zbog stravičnog zemljotresa u Turskoj i Siriji, prvi su sa centra krenuli fudbaleri Šerifa.

 

 

Međutim, ta druga protiv novosadske Mladosti GAT, odigrana minulog vikenda u Beogradu, nikako nije reprezentativna, budući da su gosti napravili pravu senzaciju i slavili 4:0.

Uzdrmalo je to crno-bele, ali možda bi taj poraz mogao da bude i dobra injekcija za igrače Partizana pred večerašnji duel, jer u ekipi sigurno neće biti nikakvog opuštanja.

"Postoje razlozi što se desio taj poraz od Mladosti. Žao mi je što nisam ranije reagovao na neke situacije, možda bih sprečio taj poraz", rekao je trener crno-belih uoči večerašnjeh susreta i dodao:

"Nije problem moja naivnost u smislu toga ko je izašao na teren i koji smo sistem predstavili. Bio sam naivan tokom čitave nedelje, a nisam reagovao. Neki igrači su se opteretili treninzima van 'Zemunela' i to se primetilo. Dešavalo se i u prošlosti, tada sam sa strane pričao da može da se reši, ali dok ne uđete u nečije kopačke... U svakom slučaju, oni koji treniraju sa privatnim trenerima bi trebalo da obrate pažnju. To je bila moja naivnost".

 

 

Strateg srpskog vicešampiona je naglasio da od svojih igrača očekuej da večeras budu na maksimumu, a bio bi zadovoljan i minimalnim rezultatom.

"Pošto više nema pravila duple vrednosti gola u gostima, za nas može da bude povoljan rezultat 0:0, 1:1, 1:0 ili čak 0:1. Dosta ima da se igra, videćemo gde će nas ovo odvesti. Ne pije vodu sad da kažem da je 1:0 dobar rezultat, a ispostavi se drugačije", završio je Petrić.

Partizanov današnji rival jeste iz Tiraspolja, ali će crno-bele ugostiti u glvnom gradu Kišinjevu, a odlukom tamošnjih vlasti na stadionu neće biti publike.

 

Komentari (0)

Sport