Fudbal

Pariz slavi Mesija: Argentinac pogodio iz slobodnog udarca za pobedu u 95. minutu

Komentari

Autor: Euronews

19/02/2023

-

16:03

Pariz slavi Mesija: Argentinac pogodio iz slobodnog udarca za pobedu u 95. minutu
AP Photo/Christophe Ena - Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

veličina teksta

Aa Aa

ilijan Mbape i Lionel Mesi su u 24. kolu francuskog prvenstva Pari sen Žermenu doneli veliki preokret i pobedu nad Lilom - 4:3 (2:1). Delovalo je da će gosti sa "Parka prinčeva" poneti sva tri boda i tako omogućiti Olimpik Marseju da potencijalno smanji zaostatak na dva poena razlike. Međutim, najistaknutiji akteri finala Svetskog prvenstva tako nešto nisu dozvolili.

Mladi Francuz je najpre u 87. minutu odlično kombinovao sa Hulijanom Bernatom i iz pada poslao loptu u mrežu gostiju za izjednačenje, a prava magija usledila je osam minuta kasnije. 

Lionel Mesi je primio loptu na dvadeset metara od protivničkog gola, a potom se lako prevario Bendžamina Andrea, koji je morao da pravi prekršaj. Iskoristio je Argentinac odličnu poziciju i perfektnim šutem od stativu doneo sva tri boda i veliku radost Parižanima.

PSŽ je zapravo jako dobro otvorio meč, Mbape je bio strelac za 1:0 na asistenciju Nejmara, a pomenuti Brazilac je šest minuta kasnije udvostručio prednost. Ali, nisu se predavali fudbaleri Lila, već su najpre u 24. minutu smanjili na 2:1 preko Bafodea Dijakitea, da bi izjednačenje doneo Žonatan Dejvid iz veoma diskutabilnog penala.

Samo deset minuta kasnije usledio je i potpuni preokret. Sjajno se kretao Žonatan Bamba i veoma snažnim udarcem savladao Đanluiđija Donarumu. Međutim, nisu izdržali gosti da sačuvaju prednost i sva tri boda pripali su aktuelnom prvaku.

Ono što svakako brine sve pristalice PSŽ-a je povreda Nejmara na startu drugog poluvremena. Brazila je u 51. minutu na nosilima iznet sa terena, a zamenio ga je Ugo Ekitike.

Liga 1, 24. kolo

Petak 

Okser - Lion 2:1 (0:1)

/Perin 51p, Jubal 53 - Dembele 36/

Subota

Nica - Rems 0:0
Strazbur - Anže 21.00 (TV Arena sport 2)

Nedelja

PSŽ - Lil 4:3 (2:1)
/Mbape 11, 87, Nejmar 17, Mesi 90+5 - Dijakite 24, David 58p, Bamba

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport