Fudbal

Čelsi vraća Ejbrahama na Stamford bridž: "Plavci" spremili 80 miliona za otkupnu klauzulu

Komentari

Autor: Euronews

28/02/2023

-

17:20

Čelsi vraća Ejbrahama na Stamford bridž: "Plavci" spremili 80 miliona za otkupnu klauzulu
Čelsi vraća Ejbrahama na Stamford bridž: "Plavci" spremili 80 miliona za otkupnu klauzulu - Copyright Tanjug/Alfredo Falcone/LaPresse via AP

veličina teksta

Aa Aa

Čelnici fudbalskog kluba Čelsi razmatraju da vrate napadača Rome Tamija Ejbrahama na "Stamford bridž", navode engleski mediji. Momak iz Kambervela prošao je kompletnu omladinsku školu "plavaca", gde je upisao 82 nastupa za prvi tim, na kojima je postigao 30 golova uz 12 asistencija.

Međutim i pored dobre forme, Ejbraham se nije naigrao kod Tomasa Tuhela, pa je 2021. godine potpisao ugovor sa Romom u vrednosti od 40 miliona evra. Od tada je za italijansku ekipu postigao 34 pogotka i 10 asistencija. Međutim, iako se dokazao kao kvalitetno rešenje u napadu, čelnici Rome nisu u situaciji da zadrže na duže staze, bez obzira što mu ugovor ističe za tri sezone. 

Prema navodima engleskih medija, Čelsi ozbiljno razmatra da plati njegovu otkupnu klauzulu od 80 miliona evra i osigura kvalitetno pojačanje. Kai Haverc nije opravdao novac uložen u njega, Armando Broha je povređen, dok će se očekuje odlazak Patrika Emerika Obamejanga tokom leta, pa bi Ejbraham u tom slučaju postao prvo i glavno rešenje u napadu.

Pojedine informacije sa "Ostrva" takođe govore da bi alternativa za Engleza bio i zvezda Napolija Viktor Osimen, koji je navodno izrazio želju da napusti italijanski klub po osvajanju "Skudeta". 

Čelsi ove godine igra ispod svakih očekivanja. Tek je na 10. mestu Premijer lige sa 31. bodom, a prva pozicija koja vodi na evroscenu drži Njukasl sa deset više.

Komentari (0)

Sport