Fudbal

Milojević pred TSC najavljuje promene, Katai, Milunović i Eraković ne igraju, šansa Lekoviću

Komentari

Autor: Euronews

06/03/2023

-

15:45

Milojević pred TSC najavljuje promene, Katai, Milunović i Eraković ne igraju, šansa Lekoviću
Miloš Milojević - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je i sedmu godinu zaredom uspela da drugi derbi u sezoni reši pozitivnim skorom, pa je posle pobede nad Partizanom u 169. velčitom derbiju otišla na komotnih 16 bodova prednosti. Međutim, crveno-bele već sutra od 18.30 očekuje veoma težak duel protiv TSC-a u Bačkoj Topoli, a u njemu neće biti kompletna jer će sigurno izostati Nemanja Milunović, Aleksandar Katai i Strahinja Eraković, dok su Mirko Ivanić, Milan Rodić neizvesni.

Trener crbeo-belih Miloš Milojević u uvodu najave meča još jednom se osvrnuo na minuli večiti derbi.

"Zadovoljan sam rezultatom i odnosom igrača uderbiju. Što se tiče celokupne predstave, odnosno performansa nisam zadovoljan, iz razloga što imamo kvalitet da igramo bolje. Na osnovu razgovora sa igračima, došao sam do zaključka da nas je važnost utakmice i prevelika želja za pobedom sputala u određenoj meri, da pokažemo kontinuirano 90 minuta dobre igre. Nismo našli dobar balans, što se tiče direktne igre i kontrole u drugom poluvremenu, to je nešto čime ćemo se baviti u predstojećim danima i nedeljama. Tim segmentima nisam zadovoljan, žao mi je što nismo postigli bar još jedan pogodak, u periodu igre kada smo bili dominantni, jer mislim da bi nam to donelo dosta mira", rezimirao je još jednom 169. večiti derbi Miloš Milojević.

Pred utakmicu protiv TSC-a trener je iskoristio priliku da skrene pažnju i na dobru igru Aleksandra Pešića.

"Pešić takođe zaslužuje pohvale, mislim da sam i njega spomenuo. Vodio je rovovsku borbu, dao je svoj maksimum, bio veoma dobar u presingu. U određenim momentima je radio posao i krilnih igrača, tako da je možda falilo svežine da bi postigao gol, što se od špica uvek očekuje i traži. Međutim, rekao sam i pre odigravanja utakmice da sam jako zadovoljan sa njegovim odnosom i radom, znam da će se to vratiti".

Nemanja Milunovića i Aleksandar Katai će prskočiti meć u Bačkoj Topoli.

"Milunović je odsutan iz trenažnog procesa, bolje je nego što smo očekivali na osnovu videa i slika. Izgubio je u tom trenutku svest i tada pao direktno na skočni zglob. Na svu sreću nema preloma, za detaljnije analize čekamo da splasne otok, da bismo mogli da uradimo magnetnu. Očekujemo ga što pre, međutim trenutno nije na raspolaganju. Što se tiče Kataija, oporavak ide u dobrom smeru, priroda povrede je takva da to nije nešto ozbiljno, međutim nervira ga. Dobro se bori sa tim i ovo nije prvi put da u poslednjih četiri ili pet godina Katai igra povređen kada je klubu i nama potrebno. Mislim da je spreman za sledeću utakmicu.

S obzirom da Eraković zbog žutih kartona neće imati pravo nastupa, šef stručnog štaba je nagovestio da bi navijači mogli da očekuju Stefana Lekovića u startnih 11.

"Imamo prostora za malo rotacije, mislim da je Leković neko ko je dobro radio i bio odličan na pripremama. Verujem u to da kad radiš dobro i pošteno, da se sve vrati i da se šansa ukaže. Imamo još 24 sata da odlučimo ko će defitinivno igrati, ali svakako da je on u najužem izboru".

 

 

Đakovac i Ratkov su igrači od kojih preti najveća opasnost.

"Svakako da su njih dvojica izuzetno važni igrači TSC, kao i Stojić koji jako dobro igra iz zadnje linije, miran je na lopti, dosta toga kreće od njega. Jovanović koji je suspendovan, takođe je njihov bitan igrač, kao i Ilić, koji je dobar za sistem ekipe TSC, igra brzo i jednostavno, dobro se kreće. Imaju dobar tim i trenera, sve su posložili, vidi se da su i igrače dovodili na osnovu filozofije igre koju trener forsira. Istrpeli su i prebrodili početak, koji je bio malo teži, a sada naravno dolaze rezultati i lepa igra".

Govorio je Milojević i o značaju šefa stručnog štaba ekipe TSC – Žarka Lazetića.

"Radi se o jednom od najboljih srpskih trenera. Generacijski smo tu, zajedno smo igrali u mlađim kategorijama. Dobro ga poznajem, znam koliko je posvećen i koliko dobro radi. Imao je jedan dobar put iz Milanovca, u mlađim kategorijama večitog rivala i kao pomoćni trener, da se on razvija uz svoju ekipu i da mu ekipe igraju iz godine u godinu sve bolje. Mislim da je našao sredinu koja isto te njegove ideje može da podrži, što je veoma bitno za trenera. Želim mu sve najbolje i da ih dovede do tog mesta do kog žele".

Milojević je posle derbija poručio novinarima da ako žele da gledaju spektakl "pogledaju mečeve Premijer lige jer tamo igraju fudbaleri od 150 miliona". I videli su svi zajedno spektakl u Liverpulu.

"Ne znam kako bi se pisalo, time se ne bavim, znate i da ne čitam i ne pišem o dnevnoj štampi, zato što to može malo da poremeti. U šali sam rekao, a novinari su shvatili to kao da sam ljut, da idu da gledaju Premijer ligu. Dva dana kasnije su dobili spektakl, a da bi imali spektakl mora da bude sve prisutno i publika, uslovi za igru, kvalitet igrača. Naravno da postoji razlog zašto su ti igrači toliko plaćeni, zato što mogu da stvore predstavu, za te ljude koji plaćaju kartu. Naravno, nisam vidovit i nisam znao da će se utakmica završiti rezultatom 7:0. Ako gledate fudbal svake nedelje, vidite da su to lige, koje su kao što se kaže lepe i za oko. Opet ako pogledamo realno iz naše perspektive, u ovoj najznačajnijoj sezoni za Crvenu zvezdu, Liverpul je pobedio 7:0, poražan je od Real Madrida u Evropi, ne cveta im sve u prvenstvu, siguran sam da mi time ne bismo bili zadovoljni. Uvek smo kritični prema sebi, ja naročito, samo u jednom trenutku sam imao osećaj da nije dobro dobiti derbi i da to nije to. Zbog toga sam se našalio za Premijer ligu, a svakako je bilo uživanje gledati tu utakmicu", zaključio je Miloš Milojević.

Crvena zvezda će zvanično proslaviti 78. rođendan u nedelju, 12. marta, na stadionu ”Rajko Mitić” od 16 časova protiv Novog Pazara u okviru 26. kola Superlige Srbije. Ulaz je besplatan.

Komentari (0)

Sport