Fudbal

FIFA menja pravila zbog pobede Liverpula nad Mančesterom 7:0: Kolina objašnjava zašto

Komentari

Autor: Euronews

11/03/2023

-

11:27

FIFA menja pravila zbog pobede Liverpula nad Mančesterom 7:0: Kolina objašnjava zašto
FIFA menja pravila zbog pobede Liverpula nad Mančesterom 7:0: Kolina objašnjava zašto - Copyright AP Photo/Michael Probst, file

veličina teksta

Aa Aa

Legendarni italijanski sudija i predsednik Sudijske komisije Svetske fudbalske federacije (FIFA), Pjerluiđi Kolina je nagovestio da bi ova organizacija uskoro mogla da promeni pravila nadoknade vremena na kraju utakmice.

Naime, Italijan je na ovu temu pričao nakon što je Liverpul ponizio Mančester junajted 7:0 u najvećem meču engleskog fudbala, a drugo poluvreme je produženo za tri minuta.

"Savremeni fudbal je takav da jedna gol može drastično da utiče na konačan ishod takmičenja, pogotovo u onim nadmetanjima gde je gol razlika veoma važan parametar prilikom odlučivanja poretka. Ali, moramo da vodimo računa i o nekim drugim segmentima. Recimo, ukoliko neki tim ima ubedljivu prednost zašto bi se produžavala utakmica kad to ne žele ni jedni ni drugi", rekao je Kolina i nastavio:

"Eto, recimo taj meč Mančestera i Liverpula je produžen ukupno četiri minuta. Jedna minut u prvom poluvremenu koje je završeno 1:0 i tri u drugom u kojem je Junajted postigao šest golova. Svi su jedva čekali da se meč završi. Zato i kažem da bismo možda u budućnosti mogli da razmislimo o promeni tog pravila, ali moramo da budemo veoma oprezni i kako ne bismo naštetili samoj igri".

Komentari (0)

Sport