Fudbal

Fijasko Liverpula u Bornmutu: "Redsi" izgubili posle istorijske pobede, Salah tragičar

Komentari

Autor: Euronews

11/03/2023

-

15:43

Fijasko Liverpula u Bornmutu: "Redsi" izgubili posle istorijske pobede, Salah tragičar
Bornmut i Liverpul - Copyright Tanjug/Kieran Cleeves/PA via AP

veličina teksta

Aa Aa

Samo šest dana nakon istorijske pobede nad Mančester junajtedom, fudbaleri Liverpula priredili su pravo iznenađenje na startu 27. kola Premijer lige, pošto su na gostovanju Bornmutu izgubili 1:0 (1:0) i to od ekipe koja se bori za opstanak.

"Debakl" ekipe Jirgena Klopa dodatno dobija na značaju, pošto je tim Gerija O`Nila bio pretposlednji na tabeli engleskog prvenstva, a naročito zbog činjenice da su "redsi" dobili današnjeg rivala u prvom meču sezone čak 9:0! Međutim, Liverpul danas nije bio na svom nivou, zbog čega je propustio šansu da zabeleži tri boda protiv relativno lakog protivnika i obezbedi plasman među četiri najbolje ekipe Premijer lige...

Prvo uzbuđenje videli smo u 10. minutu pred golom Liverpula, kada se Outara našao u izglednoj prilici, ali je završnica bila loša. Taj pokušaj trgao je malo ekipu Jirgena Klopa, koja je u nastavku poluvremna preuzela inicijativu i stvorila solidne šanse preko Robertsona, Gakpa i Van Dajka, ali nije mogla da pronađe put do mreže.

Sa druge strane, domaćin nije imao tih problema, pošto je u jeku napada Liverpula, uspeo da postigne gol, a strelac je bio Biling u 28. minutu, posle asistencije Outare. Od tog trenutka "redsi" su krenuli u potpunu ofanzivu, sa velikom željom da dođu do izjednačenja. Konstantno su vršili pritisak na poslednju liniju rivala, ali i pored 70 odsto poseda lopte, nisu mogli do boda. Liverpul je teško izlazio na kraj sa odbranom Bornmuta, često je falila energija u završnici, a najveću šansu da probiju bedem ekipe, koja se bori za opstanak, propustili su 69. minutu.

Naime nakog igranja rukom Smita u svom kaznenom prostoru, sudija je pokazao na "belu tačku", a najstrožiju kaznu nije uspeo da iskoristi Salah, čiji je udarac završio blizu leve stative. Sa time je i propala poslednja prilika da "redsi" preokrenu rezultat. Iako je do kraja ostalo još nešto više od 20 minuta, osim šanse Gakpa, nije bilo velikih uzbuđenja, a i šanse da gosti izbegnu poraz.

Na kraju, Bornmut je upisao drugu pobedu u istoriji protiv Liverpula i pobedao iz opasne zone, dok je tim Jirgena Klopa nakon velike pobede nad Mančester junajtedom (7:0), doživeo osmi poraz u sezoni.

Liverpul je i dalje peti sa 42 boda, dok je Bornmut skočio za tri pozicije i sada je 16. na tabeli engleskog prvenstva.

Premijer liga, 27. kolo

Subota

Bornmut - Liverpul 1:0 (1:0)
/Biling 28/
multiprenos 16.00 (TV Arena 1 Premium)
Lester - Čelsi 16.00 (TV Arena 2 Premum)
Everon - Brentford 16.00 (TV Arena sport 4)
Lids - Brajton 16.00 (TV Arena sprt 5)
Totenhem - Notingem Forest 16.00 (TV Arena 3 Premium)
Kristal Palas - Mančester siti 18.30 (TV Arena 1 Premium)

Nedelja

Fulam - Arsenal 15.00 (TV Arena 2 Premium)
Vest Hem - Aston Vila 16.00 (TV arena sport 4)
Mančestre junajted - Sautempton 15.00 (TV Arena sport 1)
Njukasl - Vulverhempton 17.30 (TV Arena sport 1)

Komentari (0)

Sport