Fudbal

Alegri "promenio ploču", Italijan hvali Vlahovića - Najbolja utakmica otkako je stigao u Juve

Komentari

Autor: Euronews

20/03/2023

-

16:58

Alegri "promenio ploču", Italijan hvali Vlahovića - Najbolja utakmica otkako je stigao u Juve
Dušan Vlahović - Copyright Tanjug/Fabio Ferrari/LaPresse via AP

veličina teksta

Aa Aa

Trener Juventusa Masimilijano Alegri pohvalio je napadača "stare dame" Dušana Vlahovića posle pobede njegove ekipe nad Interom (1:0).

Iako srpski fudbaler nije uspeo da se upiše u listu strelaca i šestu utakmicu zaredom u Seriji A, iskusni strateg imao je reči hvale za Vlahovića, istakvaši da je protiv "neroazura" odigrao najbolju utakmicu otkako je stigao u Torino.

"Ceo tim se generalno popravio. Branili smo se dobro timski, nismo im dozvolili da prošli. Mislim da je sada Dušan Vlahović odigrao najbolju utakmicu od dolaska u Juventus, a Kostić je mnogo napredovao defanzivno i u tajmingu. Izbor završnog pasa kada napadamo moramo da popravimo, ali ovaj tim ima srce i odlučnost", rekao je Alegri i dodao: 

"Uvek kažem da nije lako onima koji nisu u ovoj situaciji. Uzeto nam je 15 bodova, to nije lako, ali došli smo do četvrtfinala Lige Evrope, polufinala Kupa Italije i zadržali smo strast prema onome što radimo.“

Trener Juventusa osvrnuo se i na spornu situaciju kod pogotka Filipa Kostića, kada je u začetku akcije koja je prethodila golu, Adrijen Rabio zakačio loptu ramenom. 

"Odluke sudija moraju da se prihvate, na ovaj ili onaj način. Nismo pratili dramu u Salernitani kada smo oštećeni, a i već smo imali poništen gol protiv Intera kada nije jasno rečeno da je bila ruka. Juve je džentlmen u ovoj situaciji, ne pravi probleme. Pričajte o fudbalu, ne sudijama", zaključio je Alegri.

Uprkos činjenici da je Juventus izgubio 15 bodova zbog malverzacija van terena, ekipa iz Torina ima solidne šanse da obezbedi plasman na međunarodnu scenu naredne sezone. Trenutno zauzima sedmo mesto tabele Serije A sa 41 bodom, četiri manje od Atalante i pozicije koja vodi u Ligu Evrope.

Komentari (0)

Sport