Fudbal

Nikola Krstović prvencem doneo Crnoj Gori pobedu u Bugarskoj

Komentari

Autor: Euronews

24/03/2023

-

20:07

Nikola Krstović prvencem doneo Crnoj Gori pobedu u Bugarskoj
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Nikola Krstović bivši napadač Crvene zvezde osvojio je Razgrad, golom u 70. minutu doneo je pobedu Crnoj Gori potiv Bugarske 1:0 (0:0) u okviru Grupe "G" kvalifikacija za EURO 2024. godine. U egal utakmici, jedan lucidan pas majstora Stevana Jovetića, brzina Vladimira Jovovića i golgeterska raspoloženost prvog strelca slovačke lige i Dunajske Strede bili su dovoljni da čeka Miodraga Mija Radulovića pobednički napusti Razgrad i mirnije sprema meč sa Srbijom u ponedeljak. Za Mladena Krstajića, selektora Bugarske ostaje težak zadatak jer podmlađeni tim ima potencijal ali nema dovoljno iskustva, a u ponedeljak ga čeka duel sa Mađarskom u Budimpešti.

Krstajić je hrabro podmladio selekciju, ali je kroz pripremne mečeve uspeo da oformi jedan solidan takmičarski tim što se videlo već u prvom delu meča sa mnogo iskusnijom selekcijom Crne Gore. Uspevali su Bugari da iz brze tranzicije naprave određene probleme Stefanu Saviću i Igoru Vujačiću, ali je blistao vremešni golman Mijatović koji je bio i najzaslužniji što se rezultat nije promenio u 27. minutu.

Kiril Despodov, odlični ofanzivac Ludogoreca je na svom stadionu, kreirao je veliki zicer Gruevu, međutim, Mijatović uspeo refleksno nogom da odbrani. Bio je siguran golman Crne Gore i dva minuta kasnije. Crna Gora verovatno neće igrati protiv Srbije za tri dana u ovoj formaciji, ali je selektor Mijo Radulović, koji zbog kazne nije vodio tim sa klupe, želeo da preko Vešovića i Marušića ugroze domaćine. Oni su i probijali Petrova, ali je izostao bolji centaršut ka Krstoviću i Hakšabanoviću.

 

 

Bila je Crna Gora blizu gola u 43. minutu, kada je posle kornera Stefan Savić odlično šutirao sa pet metara, ali je golman Naumov atraktivno odbranio. Golman CSKA 1948 je uspeo na vreme da izađe i skrati ugao Marušiću, pa da ukroti udarac Vukana Savićevića sa 18 metara, pa je Bugarska uspela da se odbrani posle desetominutne inicijative "sokolova".

Uvelo je selektor Crne Gore Stevana Jovetića i Vladimira Jovovića u nastavku i oni su u 70. minutu bili koautori vodećeg gola Nikole Krstovića. Jovetić je majstorski izbacio Jovovića po desnom krilu, usledio je povratni pas do Krstovića koji je sa desetak metara zaparao mrežu. Golgeter Dunajske Strede, koji je postigao 23 gola na 29 mečeva ove sezone, opravdao je očekivanja u ovom meču pa je u svom šestom meču postigao prvenac, vredan velika tri boda.

Bugarska je pokušala da izbegne poraz, ali iskusna odbrana Crne Gore je uspevala da odoli i sačuva minimalac. Stefan Stavić je na gol liniji u 90. minutu zaustavio jak udarac Ruseva. Intervencija utakmice isksunog kapitena Crne Gore i Atletiko Madrida. Zatim je Vujačić posle prekida uspeo da izblokira Ruseva. U kontri je Osmajić imao zicer i šutirao pored gola. Posle triler završnice radovali su se gosti.

Bugarska - Crna Gora 0:1 (0:0)

Stadion: "Huvefarma" u Razgradu.
​Sudija: Aljar Agajev (Azerbejdžan)
Strelac: Krstović u 70. minutu.

BUGARSKA: Naumov - Stojanov, Hristov, Antov, Petrov (od 60. Karabeljov) - Krastev (od 77. Kirilov), Jordanov (od 85. Rusev), Gruev, I. Iliev (od 60. N. Iliev) - Despodov, Delev (od 85. Petkov).

CRNA GORA: Mijatović - Vešović, Savić, Vujačić, Radunović - Bakić (od 46. Jovetić), Šćekić, Savićević - Marušić (od 83. Mugoša), Krstović (od 72. Osmajić), Hakšabanović (od 46. Jovović, od 79. Lončar).

Kvalifikacije za EURO 2024.

Grupa "G", prvo kolo

Bugarska - Crna Gora 0:1 (0:0)
/Krstović 70/

Srbija - Litvanija 20.45

Komentari (0)

Sport