Fudbal

Tadić i Stojković posle pobede nad Crnom Gorom: Izuzetno važna pobeda protiv veoma čvrstog protivnika

Komentari

Autor: Euronews

27/03/2023

-

23:09

Tadić i Stojković posle pobede nad Crnom Gorom: Izuzetno važna pobeda protiv veoma čvrstog protivnika
Tadić i Stojković posle pobede nad Crnom Gorom: Izuzetno važna pobeda protiv veoma čvrstog protivnika - Copyright Tanjug/AP Photo/Risto Božović

veličina teksta

Aa Aa

"Orlovi" su upisali nova tri boda u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pošto su u Podgorici savladali selekciju Crne Gore sa 2:0 (0:0).

Dugo je srpskim reprezentativcima bilo potrebno da slome otpor protivnika, što je uspela preko Dušana Vlahovića, koji je bio strelac oba pogotka.

Selektor Srbije, Dragan Stojković, je neposredno nakon meča u izjavi za TV Arenu sport pohvalio igru Crne Gore i istakao važnost ovog trijumfa:

"Mi smo znali da će biti teško. Pa ne može se lako i bez muke stići na Evropsko prvenstvo. Crna Gora je izuzetno kvalitetna ekipa, imaju moć i snagu i pokazalu sa da mogu biti veoma opasni. Pobedili smo, upisali tri boda i to je najvažnije", rekao je selektor, pa nastavio:

"Pretpostavili smo da će biti jako agresivni kod kuće i zbog atmosfere i svega. Nekoliko pasova koje smo pogrešili uspeli su da iskoriste i napravili su nam neku pometnju. Čekali smo da prvo poluvreme završimo sa nulom, a u drugom smo napravili neke promene i bilo je daleko sadržajnije sa naše strane", podvukao je Stojković.

Kapiten Srbije, Dušan Tadić, je neposredno nakon utakmice izneo svoje utiske pred kamerama TV Arena sport:

"Veoma bitna pobeda za nas. Znali smo da će biti teško, Crna Gora je veoma organizovana ekipa, kompaktno se brane, opasni su iz kontri. Uspeli su da nas ugroze u par navrata, ali na kraju jako bitna pobeda za nas", rekao je kapiten, pa dodao:

"Protivnik je dobro zatvarao prostor i otežao nam posao. Istina, mogli smo i mi mnogo brže da igramo, da lopta ide brže, ali idemo dalje. Najbinije je da smo pobedili", podvukao je kapiten.

Srbija je sada na čelu grupe G sa šest osvojenih bodova iz dva odigrana kola i gol razlikom 4:0.

Komentari (0)

Sport