Fudbal

Tadić u razgovoru sa holandskim medijima: Srećan sam u Ajaksu

Komentari

Autor: euronews

10/07/2021

-

10:35

Tadić u razgovoru sa holandskim medijima: Srećan sam u Ajaksu
AP/Bernat Armangue - Copyright AP/Bernat Armangue

veličina teksta

Aa Aa

Kapiten Ajaksa Dušan Tadić u razgovoru sa holandskim medijama govorio je o odbijanju Milana, kakve su ambicije kluba u sledećoj sezoni i mogućnosti bavljenja trenerskim poslom, nakon završetka igračke karijere.


Odlične partije veziste Ajaksa nisu prošle nezapaženo u Milanu, koji su izrazili želju da ga ovog leta dovedu na “San Siro“. Međutim, klub iz Amsterdama i fudbaler su bili kategorični.

“Saslušao sam sve ponude. Baš kao i Ajaks, Milan je jedan od mojih omiljenih klubova, ali nisam hteo da napustim tim, zadovoljan sam ovde“, rekao je Tadić i dodao

“Volim sve što ima veze sa ovim klubom. Bogatu istoriju sa Johanom Krojfom, trofeje, filozofiju kluba, način igranja fudbala i naravno navijače.“

Srpski ofanzivac osvrnuo se na ideju bavljenja trenerskim poslom, nakon završetka igračke karijere:

“Mislim da imam talenat za to. Uvek sam tu da pomognem mladim igračima i da im ukažem šta mogu da promene u svojoj igri kako bi stigli do vrha. Rečima, demonstracijom, ali i video analizama.“, iskren je bio fudbaler.

Vezni igrač holandskog šampiona je potom izjavio kakve su ambicije kluba u sledećoj sezoni:

“Moramo da budemo još bolji naredne godine, jer će svi želeti da pobede prvaka. Dolazak na vrh je lakši nego zadržavanje na njemu. Siguran sam da možemo da prezimimo u Ligi šampiona, moramo samo da poradimo na nekoliko detalja“, zaključio je Tadić.

Srpski reprezentativac je 2018. stigao u Amsterdam i fenomenalnim partijama u prethodnim godinama afirmisao se kao ključni igrač holandskog prvaka. U Ajaksu je odigrao 148 utakmica u svim takmičenjima i ostvario neverovatan učinak od 76 golova i 70 asistencija.

Komentari (0)

Sport