Fudbal

Aleksandar Mitrović kažnjen sa osam mečeva suspenzije zbog isključenja i 75.000 funti novčano

Komentari

Autor: Euronews

04/04/2023

-

17:59

Aleksandar Mitrović kažnjen sa osam mečeva suspenzije zbog isključenja i 75.000 funti novčano
Aleksandar Mitrović - Copyright Tanjug/AP Photo/Jon Super

veličina teksta

Aa Aa

Pao je "mrak" na oči Aleksandru Mitroviću u 72. minutu meča sa Mančester junajtedom u četvrtfinalu FA Kupa Engleske, odgurnuo je ruku sudije Krisa Kavene, dobio opravdano crveni karton (i brojne osude), ali je danas dobio najteži udarac u karijeri jer ga je disciplinska komisija FA Engleske kaznila sa osam mečeva neigranja i 75.000 funti.

Drakonsa kazna je najavljivana još od nedelje i te situacije, mnogi su se pozivali na 11 susreta suspenzije Paola Di Kanija iz 1998. kada je Italijan na sličan način imao "kontakt sa sudijom" Polom Alkokom, uskočio je dodatno i FA Engleske izjavom "obična kazna za nasilničko ponašanje u slučaju Mitrovića nije dovoljna", pa je napadač Fulama umesto tri meča suspenzije dobio skoro tri puta više i za njega je sezona praktično završena jer je do kraja Premijer lige ostalo za Fulam još - 10 kola. Moći će da igra u poslednja tri kola protiv Sautempton, Kristal Palasa i Mančester junajteda, jer je odradio jedan meč protiv Brentforda.

Očekivali su u Fulamu da se ova orkestracija na Mitrogola okonča većim brojem mečeva suspezije, ali ne i da će ga izgubiti skoro do kraja sezone i to u času kada su još u "zoni Evrope". Do kraja Premijer lige, Fulam igra protiv Bornmuta, Vest Hema, Evertona, Lidsa, Ason Vile, Mančester sitija, Lestera, Sautemptona, Kristal Palasa i Mančester junajteda.

Mitrović je devet puta bio isključen u karijeri (27 susreta suspenzije): prvi put u Partizanu i to u kvalifikacijama za Ligu šampiona (2013/14), dva puta u Anderlehtu u sezoni 2013/14, tri puta u Njukaslu u sezoni 2015/16, s tim da je četiri meča kazne prebacio i za narednu sezonu 2016/17. i sada, prvi put na terenu u dresu Fulama uz osam mečeva suspenzije. Imao je i dve suspenzije: u Njukaslu (2017/18, crveni karton protiv Njukasla u 16. minutu na klupi) i Fulamu (2019/20, sukob sa Benom Vajtom iz Lidsa) od po tri meča zbog crvenih kartona "van terena". 

Kađžnjen je i trener Fulama Marko Silva sa dva meča suspenzije zbog isključenja na istom meču uz novčanu kaznu od 20.000 funti.

Komentari (0)

Sport