Fudbal

Bajern opet ostaje bez Kupa Nemačke: Holer sa penala u 90+4. doneo Frajburgu polufinale

Komentari

Autor: Euronews

04/04/2023

-

22:45

Bajern opet ostaje bez Kupa Nemačke: Holer sa penala u 90+4. doneo Frajburgu polufinale
Bajern opet ostaje bez Kupa Nemačke: Holer sa penala u 90+4. doneo Frajburgu polufinale - Copyright Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

veličina teksta

Aa Aa

Bajern i četvrtu godinu zaredom ne može da stigne u borbu za trofej Kupa Nemačke! Frajburg je golom Lukasa Holera iz penala u petom minutu nadoknade pobedio usred Minhena 2:1 (1:1) i prošao u polufinale kupa. Šokantan je bio finiš meča jer je Pavar igrao rukom, bunili su se Bavarci ali bez razloga. Holer je smestio loptu pod prečku za veliko slavlje Frajburga.

Dominirao je Bajern od starta meča i posle šanse Lioreja Sanea poveo u 19. minutu. Kimih je izveo korner a štoper Upamekano udarcem glavom poslao loptu u mrežu. Frajburg je izjednačio osam minuta kasnije, a taj gol je mnogo iznervirao trenera Tomasa Tuhela. Nikolas Hofler je dočekao loptu posle odbitka, iko mu nije ušao u blok i on je poslao loptu u sam ugao!

Imao je Tomas Miler dve velike prilike da povrati prednost Bavarcima. Promašio je obe i na poluvreme se otišlo bez pobednika.

Benžamin Pavar nije imao sreće u 62. minutu kada je posle prekida pogodio prečku, međutim, pritisak Bajerna se pojačavao kako se meč bližio kraju. Na kraju je Pavar bio i tragičar, ekipa Tomasa Tuhela ostaje bez jednog trofeja ove sezone. Nisu prošli u finale Kupa četiri poslednje godine.

Kup Nemačke, četvrtfinale

Utorak

Ajntraht F. - Union Berlin 2:0 (2:0)
/Kolo Muani 11, 13/

Bajern - Frajburg 1:2 (1:1)
/Upamekano 19 - Hofler 27, Holer 90+5 pen/

Sreda

Nirnberg - Štutgart 18.00 (TV Arena 2 Premium)
RB Lajpcig - Borusija Dortmund 20.45 (TV Arena sport 2)

Komentari (0)

Sport