Fudbal

Vinisijus Žunior i Benzema torpedovali Barselonu 4:0 na "Kamp Nou" za plasman u finale Kupa Španije

Komentari

Autor: Euronews

05/04/2023

-

22:57

Vinisijus Žunior i Benzema torpedovali Barselonu 4:0 na "Kamp Nou" za plasman u finale Kupa Španije
Vinisijus Žunior i Benzema torpedovali Barselonu 4:0 na "Kamp Nou" za plasman u finale Kupa Španije - Copyright Tanjug/(AP Photo/Joan Mateu Parra)

veličina teksta

Aa Aa

Imperija uzvraća udarac, Real Madrid je nadoknadio gol minusa sa "Santijago Bernabeu" i golovima Vinisijusa Žuniora i het-trikom Karima Benzeme pobedio Barselonu 4:0 (1:0) i plasirao se u finala Kupa kralja gde ih 6. maja u Sevilji čeka Osasuna. Imali su "kraljevi" veliki motiv da prekinu niz od tri uzastopna poraza od Katalonaca u 2023. godini, imali su i sreće da matirijalizuju svoje prilike na kraju prvog i početku drugog dela, a zatim da iskusno odole svim napadima Barselone.

Spektakularan je bio ovaj duel, počeo je ofanzivom Barselone, šansom Serhija Roberta, ali iskusan tim Reala je stao na loptu i počeo da plete mrežu. Ključni momenat za ishod dogodio se u prvom minutu nadoknade. Tiboa Kurtoa je odbranio snažan udarac Roberta Levandovskog, sevnula je kontra "tri na tri", koju je golom završio Vinisijus Žunior! Pogodak je samo  za svaki slučaj potvrdio Karim Benzema.

Na samom startu drugog dela zaboravili su Katalonci koliko malo prostora treba Karimu Benzemi koji je sa 15 metara poslao loptu u sam ugao za novi hladan tuš na "Kamp Nou" i veliku radost gostiju iz Madrida. I opet, umesto smanjenja prednosti Barselone (šanse Rafinje i Arauha), Real je dobio penal u 57. minutu. Frenk Kesi je neoprezno nagazio Vinisijusa Žuniora, a Karim Benzema je lako matirao Ter Štegena, za svoj 15. gol u El Klasiku!

 

 

Nastavio je Real da rastura Katalonce iz tranzicije, a Karim Benzema je u 81. minutu majstorski završio pas Vinisijusa Žuniora za 4:0 i svoj 16. pogodak u El Klasiku. Sada je Francuz treći strelac Reala u duelima sa Barselonom, dva pogotka više imaju Kristijano Ronaldo i Alfredo Di Stefano koji je jedini uz Benzemu postigao het-trik za Real u "klasiku" i to 1963. godine.

Uz to, Benzema je tek drugi igrač u "Klasiku" koji je postigao het-trik uz asistenciju, to je pošlo za rukom samo Lionelu Mesiju 23. marta 2014. godine.

Polufinale Kupa Kralja

Utorak

(0:1) Atletik B. - Osasuna 1:1 (1:0, 1:0)
/I. Vilijams 33 - Ibanjez 116/

Sreda

(1:0) Barselona - Real Madrid 0:4 (0:1)

/V. Žunior 45+1, Benzema 50, 58 pen, 81/

Komentari (0)

Sport