Fudbal

Milan minimalnim rezultatom slavio protiv Napolija u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona

Komentari

Autor: Euronews

12/04/2023

-

23:06

Milan minimalnim rezultatom slavio protiv Napolija u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona
Milan - Copyright Tanjug/ AP Photo/Antonio Calanni

veličina teksta

Aa Aa

Milan je prekinuo niz od tri uzastopna poraza od Napolija na "San Siru" i kada je bilo najpotrebnije slavio je golom Ismaila Benasera u 40. minutu 1:0 (1:0) u prvom četvrtfinalnom duelu Lige šampiona. Napolitancima ostaje da žale za brojnim prilikama, ali im ostaje nada da će na stadionu "Dijego Armando Maradona" uspeti da se revanširaju roso-nerima i nastave put u polufinale elitnog takmičenja.

Napoli je igrao u prvih 25 minuta, Napoli je stvarao šanse, ali Milan je bolje zatvorio poluvreme i na odmor otišao sa prednošću. Gotovo je nestvarno šta je u 52. sekundi propustio Kviča Kvaratskelija. Srećno mu se odbila lopta na osam metara od gola, Gruzin je šutirao ali je Krunić uspeo da ga izblokira i spasi Menjopna koji je bio daleko od mesta događaja. "Udavio" je Napoli domaćina presingom, Angisa, Di Lorenco, Zjelinski su isprobavali budnost Menjona koji je sve udarce krotio.

Milan se uzdao u magiju Brahima Dijaza, brzinu Leaoa i u 25. minutu Portugalac je dugim korakom izbio sam pred Mereta i šutirao pored gola. Od tog momneta domaćin je preuzeo igru. Brahim Dijaz je vrhunski tehničar, u 40. minutu je oduzeo loptu na centru, izdržao duel i stvorio tranziciju "pet na četiri" koju je golom krunisao Ismail Benaser. Njegov projektil iskosa Meret nije uspeo da zaustavi. Eksplodriao je "San Siro", dali su navijači dodatnu energiju domaćinu i Napoli je srećno na poluvereme otišao sa malim minusom jer je Simon Kjer posle centaršuta Krunića pogodio prečku!

Napoli je navijačima Milana priredio "kopi pejst" starta. Elmaz je pogodio prečku, Zijelinski je propustio zicer... Milan desetak minuta bukvalno nije mogao da iznese loptu na polovinu rivala. Oslobađao se domaćin pritiska, Napoli jeste imao veći posed lopte, ali ne i prilike, a onda je Anguisa u roku od četiri minuta dobio dva žuta kartona i Napolitanci su ostali sa igačem manje od 74. minuta.

Čuvao je Milan prednost, nije napao i umalo da bude kažnjen za taj "kukavičluk". Ipak, imao je giolu sjajnog Menjona koji je sprečio Politana i Oliveiru da izjendače.

Milan - Napoli 1:0 (1:0)

Stadion: San Siro

Sudija: Ištvan Kovač (Rumunija)
Strelac: Benaser u 40. minutu.
Crveni karton: Angisa (Napoli) u 74. minutu.

Milan: Manjan - Kalabrija, Tomori, Kjer, Ernandez - Tonali - Krunić - Benaser (od 67. Salemakers), Leao, Brahima Dijaz (od 80. Rebić) - Žiru

Napoli: Meret - Di Lorenco, Rahmani, Kim, Rui (od 81. Olivera) - Lobotka, Zijelinski (od 81. Ndombele), Angisa - Kvarackelija (od 81. Politano), Lozano (od 69. Raspadori), Elmas.

UEFA Liga šampiona, prvi mečevi četvrtfinala

Utorak

Mančester siti - Bajern 3:0 (1:0)
/Rodri 27, Bernardo Silva 70, Haland 77/

Benfika - Inter 0:2 (0:0)

/Barela 51, Lukaku 82 pen/

Revanši 19. aprila

Sreda

Real Madrid - Čelsi 2:0 (1:0)
/Benzema 21, Asensio 74/

Milan - Napoli 1:0 (1:0)
/Benaser 40/

Revanši 18. aprila

Polufinale

Real/Čelsi - Mančester s./Bajern
Milan/Napoli - Benfika/Inter

Mečevi se igraju 9. i 16. maja

Finale

Istanbul, 10. jun

Komentari (0)

Sport