Fudbal

Mančester junajted i Sevilja remizirali na "Old Trafordu"

Komentari

Autor: Euronews

13/04/2023

-

23:04

Mančester junajted i Sevilja remizirali na "Old Trafordu"
Mančester junajted i Sevilja remizirali na "Old Trafordu" - Copyright Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

veličina teksta

Aa Aa

Mančester junajted je imao veliku šansu da napravi lepu prednost pred revanš meč četvrtfinala Lige Evrope pošto je na "Old trafordu" prosuo dva gola prednosti protiv Sevilje. Nakon prvih 45 minuta španski tim je bio u velikom zaostatku, ali je u samoj završnici postigao dva pogotka, pa je tako krajnji rezultat bio 2:2 (2:0).

Oba gola domaćina bila su delo austrijskog veziste, Marsela Sabicera, u prvih 45 minuta, dok su za španski tim veliki posao uradili Tajrel Malasija i Hari Megvajer.

Šef stručnog štaba "crvenih đavola", Erik Ten Hag, večeras na raspolaganju nije imao svoj najefikasnijeg igrača, Markusa Rašforda, ali skoro da se njegov izostanak nije ni osetio.

Odlično je domaćin otvorio meč i do vođstva je došao već u 14. minutu. Bruno Fernandeš je iskoristio lošu postavku protivničke odbrane i poslao precizan pas ka Sabiceru, koji se dobro snašao i savladao Bona za 1:0.

Samo sedam minuta kasnije, Austrijanac je postigao i svoj drugi gol. U ulozi asistenta bio je Antoni Marsijal, kada je u gotovo identičnoj situaciji kao kod prvog gola uposlio Sabicera, a ovaj je ponovo nakon odličnog prijema rutinski savladao čuvara mreže Sevilje.

Junajted je u nastavku držao situaciju u svojim rukama i nije dozvoljavao protivniku da ga ozbiljnije ugrozi, sve do 84. minuta kada je Hesus Navas nagrađen za svoju upornost. Već se činilo da je Sevilja izgubila loptu i bilo je potrebno samo da Tajrel Malasija postupi oprezno. Međutim, on to nije uradio, te je na taj način dozvolio Navasu da stigne do lopte i vrati je u igru, pa je defanzivac Junajteda nespretno reagovao i savladao sopstvenog golmana.

Upravo tako nešto je bilo potrebno gostima da im vrati nadu i samopouzdanje za povratak u meč. Igrao se drugi minut nadoknade kada je Lukas Okampos centrirao pred gol Junajteda, odakle je Jusuf En-Nesiri šutirao glavom. Međutim, pogodio je protivničkog defanzivca, Harija Megvajera, od koga se lopta odbila i po drugi put savladala Davida de Heu.

Srpski reprezentativac, Nemanja Gudelj, bio je u starntoj postavi Sevilje i na terenu je proveo čitavih 90 minuta. Zaradio je žuti karton u 58. minutu kada je nehotice nokautirao brazilskog vezistu, Kazemira.

Podsetimo, revanš meč na "Ramon Sančez Pishuanu" je na programu idućeg četvrtka.

Liga Evrope, četvfinale

Fejenord – Roma 1:0 (0:0)
/Vifer 53/

Leverkuzen – Union Sen Žil 1:1 (0:0)

/Virc 82 - Bonifasi 51/

Juventus – Sporting 1:0 (0:0)
/Gati 73/

Mančester junajted – Sevilja 2:2 (2:0)
/Sabicer 14, 21 - Malasija 84ag, Malasija 90+2ag/

Komentari (0)

Sport