Fudbal

Pešić i Mijatović doneli Zvezdi trijumf protiv Voždovca

Komentari

Autor: Euronews

08/05/2023

-

20:58

Pešić i Mijatović doneli Zvezdi trijumf protiv Voždovca
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde su rutinski savladali Voždovac u gostima sa 2:0 (1:0) u četvrtom kolu plej-ofa Mozzart Bet Superlige Srbije.

Izabranici Miloša Milojevića su već odavno obezbedili titulu, tako da je Zvezdin strateg imao priliku da isprobave nove sisteme, ali i neke nove, mlađe igrače. Uprkos tome što je i ranije dobijao šansu, više od bilo kog drugog "juniora", Jovan Mijatović je tek danas postigao svoj prvi pogodak u sezoni i to na fenomenalan način.

Vodeći gol bio je delo Aleksandra Pešića u šestom minutu. Prvi korner iz kog je centrirao Gelor Kanga, Zvezda je pretvorila u gol. Gabonac je poslao loptu na peterac odakle je iskusni Pešić rutinski glavom savladao Andriju Katića za 1:0.

Na drugi pogodak se čekalo sve do 72. minuta, a u glavnim ulogama bili su rezervisti. Veljko Nikolić je vrlo elegantno proigrao mlađeg saigrača, koji se na fenomenalan način oslobodio čuvara, a potom slabijom levom nogom pogodio za konačnih 2:0.

Do kraja sezone je ostalo još tri kola, crveno-beli su ubedljivo prvi sa 92 osvojena boda, dok je Voždovac sedmi i bez šansi za Evropu.

Mozzar Bet Sueplriga, 34. kolo plej-of

Ponedeljak

Radnički 1923 - TSC 1:4 (1:2)
/Milunović 26 - Đakovac 19p, Čalušić 42, Petrović 59, Ratkov 84/

Čukarički – Vojvodina 1:0 (1:0)

/Docić 29p/

Voždovac – Crvena zvezda 0:2 (0:1)
/Pešić 6. Mijatović 72/

Partizan – Novi Pazar u toku

 

Komentari (0)

Sport