Fudbal

Crvena zvezda u sudijskoj nadoknadi savladala Vojvodinu golom Kingsa Kangve

Komentari

Autor: Euronews

13/05/2023

-

20:53

Crvena zvezda u sudijskoj nadoknadi savladala Vojvodinu golom Kingsa Kangve
Crvena zvezda - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Desetine sekundi delile su Vojvodinu od boda na stadionu "Rajko Mitić", ali je Crvena zvezda na kraju ipak osvojila sva tri boda. Momenat odluke dogodio se u 94. minutu, kada je Kings Kangva zatresao mrežu "stare dame" i na taj način aktuelnom šampionu doneo trijumf od 2:1 (1:0) u okviru petog kola plej-ofa Mozzart Bet Superlige Srbije.

Bio je ovo pravi takmičarski duel u kom su se ekipe nadigravale, ali je na kraju presudilo iskustvo, te su crveno-beli kaznili promašaje protivnika. 

U prvom poluvremenu su izabranici Miloša Milojevića bili daleko kvalitetniji rival, dok je Vojvodina u drugom zadavala velike probleme odbrani srpskog šampiona.

Vodeći pogodak za Zvezdu bio je delo Osmana Bukarija u devetom minutu. Aleksandar Katai je povukao loptu i proigrao brzonogog ofanzivca, koji ju je po prijemu veoma snažnim udarcem poslao iza leđa golmana Lazara Carevića.

Imali su domaći još prilika u prvom poluvremenu, ali se rezultat nije menjao. Sa druge strane Vojvodina je prvi šut u okvir gola uputila tek u drugom poluvremenu.

Šef stručnog štaba Novosađana, Radoslav Batak, je definitivno pogodio sa izmenama i to se vrlo brzo videlo. Nikola Čumić je na levom boku maestralno predriblao Aleksa Viga i poslao centaršut pred gol domaćina, gde se našao, takođe rezervista, Iv Baraj i glavom matirao Milana Borjana.

Nakon toga je bilo dosta šansi na obe strane, ali deluje da su one koje je imala Vojvodina bile ozbiljnije. Međutim, nije ih iskoristila i za to je bila kažnjena.

Baš kada je delovalo da će se susret završiti podelom bodova, Kings Kangva je sjajnim udarcem levom nogom ppogodio donji levi ugao protivničkog gola i postavio konačan rezultat - 2:1.

Oba tima će morati što pre da zaborave ovaj meč i dobro se spreme za sredu, kada ih očekuju važni duelu u polufinalu Kupa Srbije.

Mozzart bet Superliga, 35. kolo plej-of

Subota

Čukarički - Novi Pazar 4:0 (1:0)

/Docić 12p, Rubežić 50ag, Aganspahić 71, Stojanović 81/

Crvena zvezda - Vojvodina 2:1 (1:0)
/Bukari 9, Kangva 90+4 - Baraj 57/

TSC - Voždovac 20.30 (TV Arena sport 1)

Nedelja

Partizan - Radnički 1923 19.30 (TV Arena Premium 3)

 

Komentari (0)

Sport