Fudbal

Inter je u finalu Lige šampiona: Lautaro Martinez obezbedio borbu za pehar

Komentari

Autor: Euronews

16/05/2023

-

22:57

Inter je u finalu Lige šampiona: Lautaro Martinez obezbedio borbu za pehar
Inter je u finalu Lige šampiona: Lautaro Martinez obezbedio borbu za pehar - Copyright Tanjug/ AP Photo/Antonio Calanni

veličina teksta

Aa Aa

Prvi finalista ovosezonske Lige šampiona je milanski Inter! Izabranici Simonea Inzagija su i u revanšu savladali Milan 1:0 (0:0), pa ukupnim skorom 3:0 obezbedili borbu za pehar.

Daleko organizovanije i kvalitetnije izgledali su "nerazuri" tokom čitavih 180 minuta, što su uspeli i da naplate ubedljivim rezultatom. Ipak, šefu stručnog štaba Milana, Stefanu Pioliju, ništa ne treba zameriti, čak štaviše, treba mu odati priznanje što je sa igračkim kadrom koji ima stigao ovako daleko u najkvalitetnijem evropskom takmičenju.

Deluje da su fudbaleri Intera igrali onoliko koliko im je bilo potrebno za prolaz, koji je i definitivno obezbeđen u 74. minutu. Romelu Lukaku je uposlio Lautara Martineza, koji se odlično snašao i levom nogom zatresao mrežu rivala.

Na ovaj način, Simone Inzagi je postao tek peti italijanski trener koji je neki tim iz svoje zemlje uveo u finale Lige šampiona. Do sada je to polazilo rukom Marselu Lipiju, Fabiju Kapelu, Karlu Anćelotiju i Masimilijanu Alegriju.

Podsetimo, drugi finalista biće poznat u sredu uveče, nakon revanša između Mančester sitija i Real Madrida na "Etihadu" ( 21.00 TV Arena 1 Premium), pošto je u prvoj utakmici na "Santijago Bernabeu" bilo je 1:1.

Uživo, Inter - Milan 0:0 (0:0) - prva utakmica 2:0

Kraj

74. minut: Gol! Inter je došao do vođstva u revanšu protiv Milana i ukupnog vođstva od 3:0, tako da deluje da je plasman u finale obezbeđen. Romelu Lukaku je uposlio argentinskog napadača, koji se dobro snašao i levom nogom zatresao mrežu rivala.

68. minut: Davide Kalabrija je poslao oštar centaršut sa desnog boka, a onda je Rafael Leao pokušao da spusti loptu do nekog od svojih saigrača, ali je Andre Onana ponovo bio na pravom mestu.

55. minut: Uvodnih 10 minuta drugog poluvremena proteklo je bez većih uzbuđenja.

poluvreme

37. minut: Brzonogi napadač Milana je fenomenalno probio po levoj strani, a zatim uputio udarac ka protivničkim golu. Međutim, nije bio dovoljno precizan i lopta je završila pored leve stative.

23. minut: Još uvek nismo videli nijedan gol u revanšu, ali su za to najzaslužniji čuvari mreže. Po jednu maestralnu odbranu upisali su i Andre Onana i Majk Menjon.

11. minut: Ogromnu priliku za vođstvo imali su "rosoneri", ali je Andre Onana odlično reagovao sačuvao svoju mrežu. Sandro Tonali je sa levog boka poslao povratni pas ka Brahimu Dijazu, koji nije baš najbolje šutirao, te je olakšao Interovom golmanu da interveniše.

3. minut: Fantastičnu priliku za pogodak imao je Edin Džeko, ali je Majk Menjon bio dobro postavljen i zaustavio je njegov udarac. Međutim, Nikolo Barela je neposredno pre toga faulirao Sandra Tonalija, tako da pogodak svakako ne bi bio priznat.

 

 

Inter: Onana - Darmijan, Aćerbi, Bastoni - Damfriz, Barela, Čalhanoglu, Mkhitarijan, Dimarko - Martinez, Džeko

Milan: Menjon - Kalabrija, Tijo, Tomori, Ernandez - Tonali, Krunić, Mesijas - Leao, Dijaz, Žiru

UEFA Liga šampiona, revanši polufinala

Utorak 16. maj

(2:0) Inter - Milan 21.00 (TV Arena 1 Premium)

Sreda 17. maj

(1:1) Mančester siti - Real Madrid 21.00 (TV Arena 1 Premium)

Finale 

Istanbul, "Ataturk", 10. jun 21.00 (TV Arena 1 Premium)

Komentari (0)

Sport