Fudbal

Crvena zvezda u trećem šeširu na žrebu za Ligu šampiona

Komentari

Autor: Euronews

29/05/2023

-

09:12

Crvena zvezda u trećem šeširu na žrebu za Ligu šampiona
Crvena zvezda u trećem šeširu na žrebu za Ligu šampiona - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je juče stavila tačku na sezonu u kojoj je najdominatnije odbranila titulu prvaka Srbije (34. u istoriji) i to bez poraza, a sve to začinila osvajanjem 27. kupa naše zemlje. Uz slavlje, na stadion "Rajko Mitić" stigla je i potvrda da će se crveno-beli naći u trećem šeširu na žrebu za grupnu fazu Lige šampiona koji će se održati 31. avgusta.

Šampion Srbije ima koeficijent 42,000 i ne može da ispadne u poslednji šešir posle raspleta u Nemačkoj, Italiji... Za sada se sigurno zna da su uz Zvezdu u tom trećem šešeiru od osam klubova još Red Bul Slacburg, Milan i Lacio.

Iako nas tek čekaju finala tri evrokupa, već se uglavnom zna poredak u ostalim šešeirima po snazi i kofecijentima. Nosioci su Mančester siti, Barselona, Napoli, Bajern, PSŽ, Benfika, kao i pobednici Lige šampiona i Lige Evrope. Ako Siti osvoji najvažniji trofej u prvom šeširu če biti i Fejenord, a Inter u drugom. Ako Inter dođe do titule, onda će prvak Holandije u treći šešir sa Crvenom zvezdom jer ima koeficijent 51,000. Osmi nosilac biće poznat već u sredu posle finala Lig Evrope u kome se sastaju Sevilja i Roma.

 

 

Zna se i sedam sigurnih klubova u drugom šeširu a to su Real Madrid, Mančester junajted, Borusija Dortmund, Atletiko Madrid, Lajpcig, Porto i Arsenal. Šahtjor može biti u drugom ili trećem šeširu, a to zavisi od šampiona Turske (Galatasaraj ili Fenerbahče).

U četvrtom šeširu su za sada sigurno Union Berlin i Lans, Sosijedad, Seltik i Njukasl znaće više oko sudbine (treći ili četvrti) posle kvalifikacija za Ligu šampiona koja će kao i do sada dati šest učesnika - četiri iz Staze šampiona, dva iz staze Lige.

Komentari (0)

Sport