Fudbal

Pešić i Rakonjac napustili Zvezdu: Kraso i Late Lat pred potpisima

Komentari

Autor: Euronews

16/06/2023

-

12:56

Pešić i Rakonjac napustili Zvezdu: Kraso i Late Lat pred potpisima
Pešić i Rakonjac napustili Zvezdu: Kraso i Late Lat pred potpisima - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Ostalo je još tri dana do zvaničnog početka prirpema fudbalera Crvene zvezde, a novi trenere Barak Bahar i dalje nema napadače! Aleksandar Pešić je dogovorio sve detalje sa Ferencvarošem, Marko Rakonjac se vraća u Lokomotivu iz Moskve, ostaje u konkurenciji samo mladi Jovan Mijatović.

Generalni direktor crveno-belih Zvezda Terzić najavio je da će dovesti čak i trojicu napadača, a prva dvojica su pred potpisom stižu iz Obale Slonovače: Žan Filip Kraso (Sent Etjen) i Emanuel Late Lat (Atalanta).

Dugo je Zvezda skautirala ovu dvojicu napadača. Kraso je u Ligi 2 Francuske na 35 mečeva postigao 17 golova uz 12 asistencija. Reprezentativac Obale Slonovače je dobar realizator, ali i sjajan dribler, voli da učestvuje u igri. Crvena zvezda je pristala da Sent Etjenu plati 1,5 miliona evra na ime obeštećenja, a dogorena je i plata sa igračem. Ostaju neki detalji, ali se Kraso očekuje na "Marakani" tokom vikenda.

 

 

Emanuel Late Lat je poput Ričmonda Boaćija, nekadašnjeg golgetera Crvene zvezde, školu prošao u Atalanti iz Bergama. Brz i tehnički nadaren igrač poslednjih šest sezona stalno je na pozajmicama (Pistojeze, Imoleze, Pjaneze, PRO Patrija, SPAL), ali je minule sezone u švajcvarskom Sent Galenu na 34 meča postigao 16 golova uz četiri asistencije. Zvezda se bori da smanji zahteve Atalante od dva miliona evra za obeštećenje.

Kad uparite Krasa i Lata dobijate jedan kvalitetan napadalčki par. Šteta što je klub napustio Aleksandar Pešić jer je u momentima kada je bio potpuno fit pokazao da je pravi golgeter.

Zvezdu su napustili do sada pored pomenutih napadača štoper Radovan Pankov (Legija), Veljko Nikolić (Aris Limasol), Nenad Krstičić je završio karijeru, Nemanja Motika je u Olimpiji, a videćemo na koga će sve Barak Bahar da računa.

 

 

Za sada su stigli Marko Stamenić (Kopenhagen) i Peter Olejinka (Slavija Prag), Edmund Ado (Spartak) čeka da se ugovor parafira, baš kao i Miloš Degenek, golman Berševe Omri Glazer stiže posle reprezentativnih obaveza.

Komentari (0)

Sport