Fudbal

Napadač Žan Filip Kraso potpisao četvorogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom

Komentari

Autor: Euronews

20/06/2023

-

17:19

Napadač Žan Filip Kraso potpisao četvorogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom
Napadač Žan Filip Kraso potpisao četvorogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić juče je najavio četiri potpisa do kraja nedelje i već danas je promovisan novi napadač Žan Filip Kraso. Doskorašnji napadač Sent Etjena i reprezentativac Obale Slonovače potpisao je četvorogodišnji ugovor, kao što smo najavili, zadužio je dres sa brojem 17 i predstavio se na stadionu "Rajko Mitić".

Nova udarna napadačka snaga Crvene zvezde je moderan tip špica, veoma pokretljiv, tehnički veoma potkovan, odličan je dribler i dosta dobar realizator. Dobra forma dovela ga je i do dresa selekcije Obale Slonovače za koju je na šest mečeva dva puta bio strelac.

"Tek sam sinoć stigao u Beograd i nisam imao vremena da upoznam grad, klub. Srećan sam što sam ovde, jedva čekam da počnem i da radim što najbolje znam, da igram fudbal. Zvezda je veliki mitski klub, sa istorijom, jedva čekam da pozdravim navijače, koji su važan deo života", rekao je Kraso na početku.

Imao je mnogo ponuda, Zvezdu je izabrao iz sportskih razloga.

"Zvezda je šampion i došao sam da osvajam titule, trofeje, da postanem prvak, igram Ligu šampiona. Zvezda je, kao što sam rekao trofejni klub, a ja sam do nedavno igrao samo Drugu ligu".

 

 

Pritisak ne oseća bez obzira što dolazi kao pojačnje.

"Ne osećam pritisak jer sam igrao francusku ligu, igrao sam finale Kupa Francsuke. Ali, sa druge strane imam pozitivnu sportsku energiju. Sa mnogo očekivanja i radosti krećem u sezonu."

Zadužio je broj "17" sa razlogom.

"Nosio sam brojeve "7" i "17" i doneli su mi sreću u Ažaksiou, Sent Etjenu. I na ličnom planu su mi ta dva broja veoma važna".

Moderan je napadač, nije "čekalica".

"Polivalentan sam, volim da igram, bilo bi mi dosadno da budem samo napadač. Volim da sam često sa loptom na bilo koji način", zaključio je Kraso.

Kraso ima 25 godina, rođen je u Štutgartu, ali se 2007. godine preselio u francuski Šateru. Igrao je za Lorijen, Šiltingem, Epinal, a od 2020. godine je u Sent etjenu. Posle pozajmica u Le Manu i Ažaksiou, minule sezone bio je najefikasniji igrač tima sa 17 golova i 12 asistencija na 35 mečeva.

Komentari (0)

Sport