Fudbal

Ostavio je neizbrisiv trag u fudbalu: Čuveni "Bard" otišao u legendu

Komentari

Autor: Euronews

17/07/2021

-

11:33 >> 15:40

Ostavio je neizbrisiv trag u fudbalu: Čuveni "Bard" otišao u legendu
Živadinović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Nekadašnji selektor reprezentacije Jugoslavije Milan Živadinović preminuo je danas u 77. godini.

Prema navodima medija on je doživeo moždani udar zbog kojeg je bio u bolnici od 4. jula, nakon toga vodio je veliku bitku, ali na kraju nije izdržao.

Popularni "Bard" rođen je 15. decembra 1994. godine u Beogradu, a tokom bogate trenerske karijere vodio je veliki broj klubova i reprezentacija.

U dva navrata bio je trener Crvene zvezde, prvi mandat proveo je u radu sa juniorima od 1977. do 1979, dok je na čelu prvog tima bio od 1992. do 1994. godine, kada je i osvojio Kup Jugoslavije u finalu protiv Partizana.

Jedno vreme je obavljao i funkciju selektora reprezentacije Jugoslavije, Iraka, Jemena i Gane.

Živadinović koji je poznat kao iskren sagovornik, često je bez ustručavanja umeo da kritikuje način života današnjih fudbalera, i njihov pristup prema sportu.

Čuven je bio i po svojoj izjavi "2:0 je najopasniji rezultat", koja je kasnije postala dobro poznata komentatorska fraza.

Srpski stručnjak je kao igrač nastupao za Crvenu zvezdu, Vardar, Rijeku, užičku Slobodu, Ludvighafen iz Nemačke, i bez sumnje bio ostvario veliki uspeh kao igrač da zbog povrede kičme nije završio karijeru.

MN Press

 

Bivši selektor koji je poznat kao navijač Zvezde, u javnosti je jednom prilikom izrazio želju, da kada umre, njegov prah bude prosut na teren "Rajka Mitića" kako bi branio crveno-bele od Partizana.

"Lepo me spalite, prospite me po stadionu Zvezde i kad igramo sa Partizanom kad onaj ćušne loptu u gol, a ja samo je skrenem i ona izađe van gola. E ne dam!", govorio je svojevremeno bivši selektor.

Više puta je isticao da ne bi želeo komemorativne skupštine nakon svoje smrti

"Preživeo sam toliko godina, rekao sam unuku da kada umrem nema za dedu komemorativne sednice i ikakvih priča."

 

Komentari (0)

Sport