Fudbal

Partizan porazom u Lučanima završio sezonu u Superligi

Komentari

Autor: Vladimir Sukdolak

18/05/2021

-

21:02

Partizan porazom u Lučanima završio sezonu u Superligi
Partizan porazom u Lučanima završio sezonu u Superligi - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Partizan je porazom okončao još jednu sezonu u Superligi Srbije. Mladost iz Lučana je na svom stadionu savladala crno-bele 1:0 (1:0), u poslednjem kolu nacionalnog šampionata.


Strelac jedinog pogotka bio je Milan Bojović u 25. minutu.

Osvojeno drugo mesto i četvrta uzastopna sezone bez titule, sigurno ne mogu da zadovolje apetite brojnih navijača beogradskog sastava, tako će i ova sezona ostati upisana u istoriji kao neuspešna, pre svega i zbog činjenice da "parni valjak" nijednog momenta nije bio ozbiljno uključen u trku za prvim mestom. Šansa Partizana ostaje u finalu Kupa 25. maja na stadionu "Rajko Mitić", gde će mu rival biti Crvena zvezda.

Mladost je na sedmom mestu i ukoliko Metalac ne pobedi u sredu, trenutna pozicija biće i konačna, što sigurno predstavlja dobar rezultat za Lučance.

Nije bilo mnogo uzbuđenja u duelu Mladosti i Partizana.

Započeo je Partizan agresivnije meč i krenuo je od starta po gol. Najbolje prilike propustili su Natho i Jović. Kako to obično biva u fudbalu, usledila je kazna po nepisanom pravilu.

Jovanović i Radivojević su kombinovali po strani, Radivojević je poslao savršen centaršut, a Bojović je glavom matirao Stojkovića i nije slavio pogodak.

Posle primljenog gola su gosti nastavili da napadaju i da pokušavaju što pre da poravnaju rezultat, na poluvreme su otišli sa zaostatkom (1:0).

Mogao je Jović da zatrese mrežu na startu drugog dela. Šćekić mu je spustio loptu glavom, ali je mladi fudbaler šutirao preko prečke.

Pokušao je Stanojević da promeni nešto u igri kada je u 63. minutu uveo Štulića i Lutovca umesto Natha i Jovića. Svega 10 minuta kasnije je na teren poslao i Filipa Stevanovića umesto Holendera.

Gotovo sve vreme se igralo pred golom domaćeg tima. Pokušavali su crno-beli na sve načine da probiju bedem rivala. Mladost se, očekivano, u potpunosti povukla i posvetila odbrani svog gola. Na kraju su u tome i uspeli, sačuvali su svoju mrežu i savladali drugoplasirani tim u srpskom šampionatu.

Komentari (0)

Sport