Fudbal

Panama iznenadila SAD: Protiv Meksika u finalu Gold kupa

Komentari

Autor: Euronews

13/07/2023

-

09:52

Panama iznenadila SAD: Protiv Meksika u finalu Gold kupa
Panama iznenadila SAD: Protiv Meksika u finalu Gold kupa - Copyright Tanjug/AP Photo/Gregory Bull

veličina teksta

Aa Aa

Praktično sve je bilo spremno za finalni meč između Sjedinjenih Američkih Država i Meksika, ali su se fudbaleri Paname pobrinuli da se i treći put u borbi za trofej Gold kupa ne sastanu isti rivali.

Reprezentativci najjužnije države Srednje Amerike su pred punim tribinama u San Dijegu uspeli da prirede veliko izenađenje i nakon boljeg izvođenja jadanaesteraca savladaju velikog rivala - 5:4.

Tokom regularnih 90 minuta nije bilo golova, ali su i u tom periodu meča igrači Paname bili za nijansu ozbiljniji i konkretniji tim.

To su vrlo brzo materijalizovali golom u devetom minutu produžetka, ali su Sjedinjene Američke Države uspele da izjednače u 105. minutu.

Amerikanci su već u prvoj seriji promašili i to baš preko Žezusa Fereire koji je bio strelac pomenutog izjednačujućeg gola, a kasnije je isto učinio i Kristijan Roland, što je bilo dovoljno igračima Paname da naprave veliko izenađenje.

S druge strane, Meksiko je bez mnogo muke i uzbuđenja opravdao ulogu favorita protiv Jamajke koju je savladao 3:0 i u trećem uzastopnom finalu će se, u noći između nedelje i ponedeljka, uz prenos na kanalu TV Arena 1 Premium, borti za devetu titulu u ovom tamičenju.

Komentari (0)

Sport