Fudbal

Odluka Suda u Lozani pokazala da FSS radi dobro: Branislav Nedimović najavio još jaču borbu protiv nameštanja u fudbalu

Komentari

Autor: tanjug

21/07/2023

-

11:17

Odluka Suda u Lozani pokazala da FSS radi dobro: Branislav Nedimović najavio još jaču borbu protiv nameštanja u fudbalu
Branislav Nedimović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Branislav Nedimović zadovoljan jer odlukom Sportskog suda u Lozani, budući da je tako potvrđeno da je Kolubara učestvovala u nameštanju utakmica.

On naglašava da je to samo još jedan pokazatelj da se u Fudbalskom savezu Srbije radi ispravno i da će se tako nastaviti i u budućnosti.

"Komisije Fudbalskog saveza Srbije ispoštovale su procedure i izrekla meru po pravu i pravdi. Potvrđen je član 83 Disciplinskog pravilnika i sve do sad odluke izrečene po njemu. Posle odluke Suda iz Lozane, mogu da obećam, nastavićemo obračun sa režiserima i akterima nameštenih utakmica. Bez kompromisa", kaže Nedimović, a prenosi Tanjug.

Prema njegovim rečima činjenica da Lazarevčani ostaju u superligaškom društvu je plod kvalifikacije da je nameštena utakmica sa Spartakom, ne i protiv Mladosti GAT.

"Slikovito, to je kao da izgrednika, bilo koje vrste, umesto sa šest, sankcionišete pet meseci zatvora".

Nedimović očekuje brzu reakciju FSS  i odluku o izgledu Superlige za narednu sezonu.

"Najbitnije da imamo čistu situaciju i u narednim koracima možemo da uđemo u obračun sa akterima nameštenih utakmica. Brzo ćemo se odrediti i prema narednoj sezoni, u roku između 48 i 72 sata", zaključuje Nedimović.

Komentari (0)

Sport