Fudbal

Saša Ilić ostao bez posla: CSKA iz Sofije otpustio srpskog trenera

Komentari

Autor: Euronews

28/07/2023

-

20:03

Saša Ilić ostao bez posla: CSKA iz Sofije otpustio srpskog trenera
Saša Ilić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri sofijskog CSKA poraženi su od Sepsija u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije (0:2), a ceh za neočekivan ishod duela sa rumunskim predstavnikom ispostavljen je treneru Saši Iliću. 

Mada je prošle godine do samog kraja prvenstva Bugarske vodio šampionsku trku sa Ludogorecom, izvisivši za samo jedan bod, a ove sezone uzeo je ostvario jedan remi i jednu pobedu u prve dve runde, ali to ga nije spasilo otkaza na mestu šefa stručnog štaba velikana iz komšiluka. 

Legendarni kapiten Partizana završio je tako ovu epizodu u CSKA posle samo godinu dana, a statistika beleži da je od 2. juna 2022. stavio trenerski potpis ispod 31. pobede, devet remija i sedam izgubljenih susreta. 

Pre odlaska u Bugarsku, Ilić je samostalnu trenersku karijeru počeo kao selekor mladih kategorija u Fudbalskom savezu Srbije, posle čega je vodio Čukarički. "Brđane" je napustio nakon meča protiv Partizana, jer je glasno ukazao na greške sudije na štetu crno-belih, na šta je klub sa Banovog brda reagovao otkazom nekada vrsnom centralnom vezisti. 


 

 

Komentari (0)

Sport