Fudbal

Počela Superliga! Čuka i Spartak slavili na startu nove sezone

Komentari

Autor: Euronews

29/07/2023

-

20:59

Počela Superliga! Čuka i Spartak slavili na startu nove sezone
Đorđe Jovanović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Utakmicama Spartaka i IMT-a, odnosno Čukaričkog i Radničkog iz Niša, zvanično je počela nova sezona u MozzartBet Superligi, a pobede na samom startu takmičenja ostvarile su ekipe sa Banovog Brda i Subotice.

Čukarički je pobedio 2:0, pogocima Muhameda Badamosija i Ibrahima Endijaja, dok je Spartak slavio nakon preokreta, golovima Aleksandra Đurasovića i Srđana Hrstića. Jedini pogodak za Novobeograđen postigao je lmadi Miloš Luković (17) iz penala.

Što se tiče utakmice na Banovom Brdu, iako je bilo manje pogodaka, uzbuđenja definitivno nije manjkalo, čemu svedoče dva promašena penala na obe strane i jedan poništen gol Čukaričkog u prvih 30 minuta.

Najpre je u devetom minutu golman Radničkog odbranio jedanesterac Stefanu Tomoviću, dok je na drugoj strani Saša Marjanović sa "bele tačke" pogodio stativu, da bi do kraja poluvremena pogodak Đorđa Ivanovića poništen zbog milimetarskog ofsajda.

Međutim, to nije naročito uticalo na Brđane u nastavku utakmice. Bili su konkretniji rival na terenu. Naročito u prvom poluvremenu, kada su se u šansama smenjivali Tomović, Badamosi, pomenuti Ivanović i Nikčević, da bi u drugih 45 minuta Nišlije bile bliže golu.

U nekoliko navrata Petrov je ozbiljno stavio na muke Filipovića. Belaković je takođe pretio po levom boku, Vlajković je otvarao kontre po krilu, ali je falio taj završni pas i možda malo sreće pred golom Čukaričkog, gde je među stativama blistao 36-godišnji Filipović. Na kraju, pobednika su odlučile iskorišćene prilike Brđana. Najpre se Badamosi upisao u listu strelaca u 52. minutu, da bi tri boda potvrdio Endijaje u nadoknadi vremena.

Mozzart Bet Superliga Srbije, 1. kolo:

Subota

Čukarički - Radnički Niš 2:0 (0:0)

/Badamosi 52, Ndijaje 90+/

Spartak - IMT 2:1 (1:1)
/Djurasović 43, Hristić 63 - Luković 15/

TSC - Partizan 21.00 (TV Arena 1 Premium)

Voždovac – Javor 21.00 (TV Arena 2 Premium)

Nedelja

Novi Pazar – Radnički 1923 18.55 (TV Arena sport 2)

Napredak – Železničar 18.55 (TV Arena sport 1)

Crvena zvezda – Vojvodina 20.00 (TV Arena 1 Premium)

Ponedeljak

Mladost Lučani – Radnik 19.00 (TV Arena 1 Premium)

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport