Fudbal

FSS obeležio 10 godina od kad su "orlići" osvajili titulu šampiona Evrope

Komentari

Autor: Euronews

02/08/2023

-

09:39

FSS obeležio 10 godina od kad su "orlići" osvajili titulu šampiona Evrope
FSS obeležio 10 godina od kad su "orlići" osvajili titulu šampiona Evrope - Copyright FSS

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalski savez Srbije, na svečanosti održanoj u Ubu, obeležio je deset godina od jednog od najvećih uspeha srpskog fudbala, a to je titula ervopskih šampiona u uzrastu do 19 godina ostvarena u Litvaniji pod vođstvom selektora Ljubinka Drulovića.

"Orlići" su pre jedne decenije u velikom finalu slavili protiv Francuske, a dve godine kasnije mnogi od tih fudbalera su, predvođeni selektorom Veljkom Paunovićem osvojili i titulu svetskih šampiona na Novom Zelandu.

U prepunoj sali Doma kulture, kako je preno zvanični sajt FSS, uz scenografiju koja je prisutne podsetila na najveće uspehe srpskog reprezentativnog fudbala, osvojene titule prvaka Evrope i sveta, u Litvaniji i Novom Zelandu, bilo je i mnogo dece, budućih šampiona.

Fudbalski savez Srbije, ovim povodom, namenio je deci (registrovani igrači, dečaci i devojčice u uzrastu do 19 godina) Kolubarskog okruga 1.250 knjiga "Evropski i svetski šampion", štiva koje govori o pobedničkom putu dve sjajne generacije.

FSS

 

 

Svečanost su svojim prisustvom i pričom koja budu mnogo emocija uveličali ljudi koji su ostavili veliki pečat prilikom osvajanja Evrope i sveta, tadašnji član direktorskog tandema mlađih selekcija Saveza Mitar Mrkela i selektor omladinske reprezentacije koja je postala besmrtna u Litvaniji, Ljubinko Drulović, ali i svedok i učesnik u osvajanju obe titule, kao tim menadžer, onda i u ulozi izveštača sa Novog Zelenda, jedan od koautora knjige, Igor Gačić.

Red priče, red aplauza, red slike i filma koji se ne zaboravlja, golovi iz Litvanije i sa Novog Zelanda, uz obraćanje aktera putem video linka, Nemanje Maksimovića i Marka Pavlovskog. Dan i događaj koji svima ostaje u sećanju, a velike zasluge za fantastičnu sliku sa Uba idu na adresu predsednika FS RZS Nebojše Živanovića i naravno, prvog čoveka grada koji doživljava pravi procvat, gradonačelnika Uba Darka Glišića.

FSS

 

 

Ispred Fudbalskog saveza Srbije prisutnima se obratio Nikola Lazetić, direktor mlađih kategorija FSS, a iz prvih redova sve su pratili koordinator mlađih selekcija FSS Igor Matić, odnosno selektori mlađih selekcija FSS, Dušan Đorđević, Radovan Krivokapić, Aleksandar Luković i Jovan Damjanović.

Iz Fudbalskog saveza Srbije posebno naglašavaju da cilj i namera svih učesnika u izradi ovog kapitalnog dela nije bio samo pisani trag o istorijskim uspesima ove dve selekcije, već i želja da se sa njenim sadržajem upoznaju sva deca u Srbiji (registrovani dečaci i devojčice u uzrastu od 11 do 19 godina, 52.000 dečaka i devojčica) od Subotice do Vranja.

I tim povodom istorijski uspeh generacije sjajnih momaka Predraga Rajkovića, Nemanje Maksimovića, Aleksandra Mitrovića, braće Milinković - Savić, Andrije Živkovića, Miloša Veljkovića, Marka Grujića, Marka Pavlovskog i ostalih "zlatnih orlića" doživeo je svoju promociju, posle FS Beograda i sada u najvećem fudbalskom regionu u Srbiji.

Mahalo se zastavama Srbije u prepunoj sali Doma kulture, gutao svaki fragment sa ekrana, potezi naših junaka, a aplauzima pratile priče i anegdote neposrednih aktera.

Komentari (0)

Sport