Fudbal

Arsenal osvojio Emirejts kup: Monako ostao "kratkih rukava" nakon penala

Komentari

Autor: Euronews

02/08/2023

-

22:13

Arsenal osvojio Emirejts kup: Monako ostao "kratkih rukava" nakon penala
Arsenal osvojio Emirejts kup: Monako ostao "kratkih rukava" nakon penala - Copyright Tanjug/(John Walton/PA via AP)

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Arsenala osvojili su Emirejts kup, posle pobede nad Monakom nakon boljeg izvođenja jedanesteraca. "Tobdžije" su na taj način odbranili trofej osvojen prošle sezone i po sedmi put se popeli na pobedničko postolje ovog "prijateljskog" turnira - 1:1 (1:1) - 5:4 (penali).

Rezultat nakon prvih 90 minuta je bio izjednačen, pa se, po pravilima takmičenja, odmah pristupilo izvođenju jedanesteraca, gde su više sreće imali apsolutni vladari ovog turnira. A, junak engleskog tima bio je golman Ramsdejl, koji je odbranio udarac Minamina sa "bele tačke".

Poveli su gosti posle nešto više od pola sata igre, kada se Fofana najbolje snašao u skoku nakon jednog ubacivanja iz ugla. Arsenal je nakon primljenog pogotka, krenuo u ofanzivu i sa takvim pristupom, ubrzo je došao do izjednačenja. Bilo je to u 43. minutu, a strelac je bio Enketija, koji je posle kornera glavom poslao loptu u mrežu francuskog tima - 1:1.

Osim ovih pokušaja, nije bilo previše uzbuđenja, čak ni u drugom poluvremenu. Arsenal je bio opasan iz prekida. Iz otvorene igre i brzih tranzicija, "tobdžije" nisu pretile kao što je bio slučaj većim delom prethodne sezone. Monako je sa druge strane bio ravnopravan rival, sa gotovo jednakim brojem šuteva na gol (11-9). Najveću šansu imao je početkom drugog poluvremena, kada je Ben Jeder zatresao stativu, posle jednog pokušaja iz neposredne blizine, ali nije imao sreće.

Do kraja utakmice mahom se igralo sredini terena, uz poneke polu-prilike sa obe strane. Međutim, nije bilo raspoloženih strelaca, pa su pobednika odlučili penali.

Za Arsenal su pogađali svi, počevši od Edegarda, pa do Žoržinja, Haverca, Vijere i Gabrijela. Dok su za Monako bili sigurni Enrike, Fofana, Dijata i Holand, a tragičar je bio Minamino, koji je snažno šutirao po sred gola, ali se odlično postavio Ramsdejl.

Arsenal je na kraju odbranio titulu osvojenu prošle godine nakon ubedljive pobede nad Seviljom i potvrdio da se nalazi u odličnoj formi pred početak nove takmičarske godine u Premijer ligi, koju ćete od 11. avgusta ponovo moći da pratite na kanalima TV Arene sport.

Komentari (0)

Sport