Fudbal

Partizan protiv Sabaha počinje bitku za Ligu konferencije: Prvi meč u Azerbejdžanu

Komentari

Autor: Euronews

03/08/2023

-

20:52

Partizan protiv Sabaha počinje bitku za Ligu konferencije: Prvi meč u Azerbejdžanu
Natho - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Od pre se znalo da fudbaleri Partizana borbu za grupnu fazu Lige konferencije počinju od dvomeča trećeg kruga  kvalifikacija, a večeras su dobili i rivala, jer azerbejdžanski Sabah nije dozvolio letonskom RFS-u da ga zaustavi na njegovom terenu - 2:1 (0:0), odnosno nadoknadi ceo minus iz prve utakmice (0:2). Mada su gosti časno "poginuli".

Još od 34. minuta i drugog žutog kartona Artursa Zjuzinsa imali su igrača manje, pa opet ne samo da su sačuvali svoju mrežu nego su šokirali nonšalantnog domaćina u drugom poluvremenu. Srpski internacionalac Dejan Savić asistirao je Letoncu Janisu Ikauineksu (67), a ovaj dao lažnu nadu svom sastavu.

Doživljeni šok dozvao je pameti favorita, pa je do kraja meča spakovao dva "komada". Nemac Džoj Jan Mikels je na asistenciju Emanuela Apeha poništio zaostatak (77), a pomenuti dodavač iz Nigerije u nadoknadi vremena pečatirao pobedu (90+4).

I zakazao duele izabranika Murada Musajeva sa Igorem Duljajem i njegovim Partizanom, prvo 10. avgusta u glavnom gradu Azerbejdžana, Bakuu, a onda sedam dana kasnije u Beogradu. 

Komentari (0)

Sport