Fudbal

Severina servirao preokret i pobedu Partizana, Nišlijama za utehu evro-gol Petrova

Komentari

Autor: Euronews

13/08/2023

-

21:51

Severina servirao preokret i pobedu Partizana, Nišlijama za utehu evro-gol Petrova
Severina servirao preokret i pobedu Partizana, Nišlijama za utehu evro-gol Petrova - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Mučio se Partizan protiv Radničkog iz Niša, jurio je gol minusa od 12. minuta, ali pod velikim naletima "bunker" Nišlija je popustio pa su Bibars Natho.sa penala i najbolji igrač crno-belih, pa i meča, Ksander Severina servirali preokret i pobedu crno-belih 2:1 (0:1).

Pred revanš protiv Sabaha u četvrtak, trener Partizana Igor Duljaj može biti i zabrinut i zadovoljan, jer slab ulaz u meč ih je koštao primljenog gola, ali se ekipa trgla, pokazala da ima "srce" i da može da napravi preokret što se nije videlo u Azerbejdžanu. Nišlije su bile dobre u prvih 25 minuta, za utehu im je uz hrabru igru samo prvi gol u sezoni, uz autorizaciju Sava Petrova.

"Amnezija" od lošeg završetka meča protiv Sabaha i evropskog poraza (0:2), držala je igrače Partizana punih 25 minuta protiv Nišlija, s tim da su uz pregršt grešaka dozvolili Savi Petrovu, nekadašnjem igraču podmlatka crno-belih, da proše dvojicu igrača i sa 18 metara postigne evrogol. Njegova "bomba" završila je u samom gornjem uglu. 

 

 

Belaković i Petrov mučili su crno-bele sve dok Severina i Saldanja, pa kasnije i Menig nisu počeli da uzvraćaju. Crno-beli su u poslednjih dvadesetak minuta propustili pet prilika, golman Rosić je zaustavljao redol Severinu, Saldanju, Meniga, da bi Saldanja sa visine penala iz okreta uzdrmao samo prečku. Mogao je Partizan na odmor da ode mnogo mirnije, nego što je otišao. Radnički je veoma dobro ušao u meč, postigao gol, imao još dve-tri opasne tranzicije, a zatim se solidno branio, mada su bekovi bili probijani kao "zid od papira", pa je lavovski deo posla obavio Jamkam.

Igrao je "viktorije" Partizan u nastavku, Radnički se haotično branio, a promašaj Saldanje iz 54. minuta je bio neverovatan. Severina je bio asistent, a brazilski napadač je sa dva-tri metra loptu poslao u gol-aut!

I Natho je par minuta kasnije sa 10 metara neometan poslao loptu preko prečke. Radnički se branio kako je znao i umeo i čekao je svoju novu kontru. Istrčao je Belaković svoju sprintersku rutu, prošao pored rivala i šutirao iskosa tik pored stative.

Brazilac Saldanja nastavio je da promašuje zicere, u 71. minutu je dobro primio loptu, ali je nedovoljno brzo poslao u mrežu, pa ga je Ilić izblokirao. Napadao je domaćin, a vreme je radilo za "zabunkerisane" Nišlije. Međutim, jedan neoprezan start Pejovića nad Stojkovićem doneo je penal Partizanu. Bibars Natho je promašio penal u Bačkoj Topoli, danas nije - izjednačenje u 79. minutu.

 

 

Ksander Severina je bio sigurno najbolji igrač crno-belih i stigla mu je nagrada u 86. minutu. Izveo je slobodan udarac sa 17 metara i pogodio mrežu Rosića. Nikolić mu je kretnjom pomogao da pronađe rupu u "živom zidu".

 

 

Partizan - Radnički Niš 2:1 (0:1)

Stadion: Partizana.
Sudija: Pavle Tomić.
Strelci: Natho u 79. iz penala, Severina u 86. za Partizan, a Petrov u 12. minutu za Radnički.

PARTIZAN: Jovanović - Stojković, Marković, Ilić, Antić - Belić, Kanute (od 60. Kalulu) - Severina (od 90+2. Trifunović), Natho, Menig (od 60. Nikolić) - Saldanja.

RADNIČKI NIŠ: Rosić - Bakić, Stojanović (od 67. Mesarović), Jamkam, Vojnović - V. Ilić, Pejović,  Stajić, Vlajković - Petrov (od 82. Ivelja), Belaković.

Mozzart Bet Superliga Srbije

Petak

Mladost - Crvena zvezda 1:4 (0:1)
/Veličković 14 - Mitrović 4, Olajinka 34, Kraso 62, Mijatović 87/

Subota

Voždovac - Radnik 1:1 (0:1)
/Stojanović 76 ag - Duronjić 4/

TSC - Radnički 1923 1:0 (0:0)
/Jovanović 85/

Čukarički - Javor 2:2 (1:1) 
/Miladinović 15, Drezgić 70 - Tanko 18, Gojković 82/

Nedelja

Napredak - Vojvodina 0:0

Partizan - Radnički Niš 2:1 (0:1)
/Natho 79 pen, Severina 86 - Petrov 12/

Spartak - Železničar 3:0 (1:0)
/Bijelović 24, Ubiparip 84, Rošević 86/

Ponedeljak

IMT - Novi Pazar 18.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport