Fudbal

UEFA: Dinamo u gostima bez navijača do kraja sezone u evropskim takmičenjima

Komentari

Autor: Tanjug

20/08/2023

-

10:00

UEFA: Dinamo u gostima bez navijača do kraja sezone u evropskim takmičenjima
UEFA: Dinamo u gostima bez navijača do kraja sezone u evropskim takmičenjima - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je danas Dinamo iz Zagreba zabranom organizovanog vođenja navijača do kraja sezone u evropskim takmičenjima zbog incidenata i tuče sa pristalicama AEK-a u Atini u noći između sedmog i osmog avgusta, prenose hrvatski mediji.

Uoči prvog meča trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između AEK-a i Dinama, koji je trebalo da bude odigran osmog avgusta u Atini, navijači hrvatskog kluba napali su pristalice domaćeg tima. Tom prilikom ubijen je navijač AEK-a Mihalis Kacuris, osam osoba je povređeno, dok je policija uhapsila više od 100 huligana, uglavnom hrvatskih državljanja, koji se trenutno nalaze u pritvoru.

UEFA je otkazala meč u Atini i odredila da dva kluba zamene domaćinstva. AEK je u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za LŠ 15. avgusta u Zagrebu pobedio 2:1, a u revanšu u Atini sinoć je bilo 2:2. AEK će igrati u plej-ofu Lige šampiona protiv Antverpena, dok će se Dinamo sastati sa Spartom u plej-ofu Lige Evropa.

"Prema proceni UEFA-e, sve utakmice u kojima će Dinamo biti gost smatraju se visokorizičnim zbog navijača ovog kluba. To je nažalost potvrđeno teškim incidentima navijača Dinama u Atini. UEFA od Dinama traži da osmisli i sprovede strategiju iskorenjivanja fudbalskog nasilja povezanog sa njihovim klubom. UEFA u narednom periodu očekuje izveštaj sa detaljima plana za rešavanje ovog problema", navodi se, između ostalog, u saopštenju UEFA, prenosi Indeks.

Komentari (0)

Sport