Fudbal

Asistencija i gol Dušana Vlahovića za ubedljiv trijumf Juventusa na startu Serije A

Komentari

Autor: Euronews

20/08/2023

-

23:06

Asistencija i gol Dušana Vlahovića za ubedljiv trijumf Juventusa na startu Serije A
Vlahović - Copyright Tanjug/AP Photo/John Raoux

veličina teksta

Aa Aa

Juventus je silovito startovao u Seriji A, na krilima Dušana Vlahovića, asistenta i strelca, pobedio je ubedljivo Udineze u Udinama 3:0 (3:0).

Kad je Dušan Vlahović zdrav i spreman, kao što je ušao u novu sezonu Serije A, onda je pravi "Denis napast" za odbrane. Sprski golgeter je pokazao u Udinama da će navijači videti onog pravog Ducija, već u drugom minutu je upisao asistenciju Kjezi, a u 20. je lako realizovao penal upisavši prvenac u sezoni. Juventus je nadigrao Udineze i dotukao trećim golom u prvom poluvremenu. Adrien Rabio je glavom spustio loptu u mrežu koju mu je uputio Kambijaso. Odlučio je trener Masimilijano Alegri da šansu ukaže mladom Kambijasu pre Filipa Kostića i on je upotpunosti opravdao očekivanja.

Udineze nije bio inferioran u polju, ali sem udarca Tovana nije ozbiljnije ugrozio odbranu "Dame". Lazar Samardžić je meč započeo na klupi, jer je jednom nogom već bio u Interu, prošao lekarske preglede, ali se transfer zakomplikovao zbog menadžera posrednika. Ipak, trener Andrea Sotil morao je da ga pošalje na teren kako bi možda on promenio tok susreta.

I promenio je Samardžić tok meča, Udineze je napadao, stvarao šanse, a gosti su se samo branili, bez udarca u okvir gola! Pokušao je Samardžić šutem sa distance, ali je Šćešnji odlično odbranio, kao i udarce Pereza, dok Lovrić nije u gol pretvorio idealan centaršut srpskog reprezentativca. Dupan Vlahović je u 80. minutu postigao još jedan gol, ali je za malo bio u ofsajdu.

Lacio je izgubio Sergeja Milinkovića Savića i na startu je poražen na gostovanju od Lećea 2:1 (0:1). Luis Alberto je uradio veći deo posla za viodeći gol Lacija, a Ćiro Imobile započeo trku za "Zlatnu kopačku". Međutim, Leće je u samom finišu za dva minuta napravio preokret i oduševio navijače. Od favorita za visok plasman zakazala je još i Roma remijem protiv Salernitane.

Serija A, parovi prvog kola

Subota

Frosinone - Napoli 1:3 (1:2)
/Harui 7 - Politano 24, Osimen 42, 79/

Empoli - Verona 0:1 (0:0)
/Bonacoli 79/

Đenova - Fiorentina 1:4 (0:3)
/Biraski 58 - Biragi 5, Bonaventura 11, Gonzales 40, Mandragora 56/

Inter - Monca 2:0 (1:0)
/Martinez 8, 76/

Nedelja

Roma - Salernitana 2:2 (1:1)
/Beloti 17, Beloti 82 - Kandreva 36,49/

Sasuolo - Atalanta 0:2 (0:0)
/De Ketelare 84, Zortea 90+3/

Leće - Lacio 2:1 (0:1)

/Almkvist 85, Di Frančesko 87 - Imobile 26/

Udineze - Juventus 0:3 (0:2)
/Kjeza 2, Vlahović 20 pen, Rabio 45+3/

Ponedeljak

Torino - Kaljari 18.30 (TV Arena 3 Premium)
Bolonja - Milan 20.45 (TV Arena 3 Premium)

Komentari (0)

Sport