Fudbal

Plej-of za Ligu šampiona: Mansini u nadoknadi vremena ostavilo "Pao" u igri protiv Brage

Komentari

Autor: Euronews

23/08/2023

-

23:04

Plej-of za Ligu šampiona: Mansini u nadoknadi vremena ostavilo "Pao" u igri protiv Brage
Braga - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Stigao je Panatinaikos po "brejk" u Bragu, ali se iz Portugalije vratio kratkih rukama i uz samo gol minusa jer je Mansini u četvrtom minutu nadoknade postigao gol za minimalac domaćina pred revanš 2:1 (0:0). Grčkom vicešampionu, koji vodi trener Ivan Jovanović, tim pogotkom šanse su porasle za sedam dana u Atini da nadoknadi minus i plasira se u Ligu šampiona.

"Pao" je bolje ušao u meč, izabranici trenera Jovanovića imali su tri dobre prilike, ali Magnuson, Mansini i Palasios nisu bili precizni u završnici. Domaćini su neočekivano bili van svog standarda u tih prvih 45 minuta sa samo jednom opasnom situacijom posle koje su tražili penal, a nisu ga dobili.

Međutim, Braga je zaigrala svoju igru u nastavku, Abel Ruiz je prvu šansu promapšio drugu nije. Španac je sebi obezbedio prostor i sa 16 metara pogodio sam ćošak. Imao je Slovenac Šporar neverovatan promašaj sa četiri-pet metara. Mansini ga je idealno poslužio a napadač "zelenih" je prebacio loptu nestvarno preko prečke iako je bio potpuno sam! Izmenio je Jovanović Filipa Đuričića, uveo Bernarda i kazna je ubrzo usledila. Rikardo Orta je sjajno iskoristio kiks odbrane, upsolio Đaloa kojiu je sa 15 metara zakucao loptu pod prečku za lepu prednost pred revanš! Pokušao je Panatinaikos da ublaži poraz, i posle maestralne odbrane Brinjolija u tome je uspeo. Mansini je izbegao ofsajd zamku i postigao gol nade za tim Ivana Jovanovića.

 

 

Galatasaraj je savladao Molde u Norveškoj 3:2 u jednoj čudnoj utakmici. Molde je igrao, napadao, poveo, promašivao prilike, a Galatasaraj je bukvalno iz dva udarca vodio na poluvremenu 2:1! Martin Elingsen je još u 8. minutu doneo prednost norveškom timu, Ekrem je propustio dve prilike, da bi Galata za četiri minuta preokrenula. Seržo Oliveira je izveo slobodan udarac, lopta je zakačila nekog u živom zidu, promenila putanju i završila u mreži. Mauru Ikardiju malo treba, sačekao je odličan centaršut Junusa Akguna i doneo preokret. Moglo je lako da bude 3:1 na poluvremenu jer je Akgun tresao mrežu. Međutim, sudija Tejlor ga je poništio posle pregleda VAR-a zbog faula.

Norvežani su opet navalili iz sve snage, Brunhildsen i Breivik su imali prilike, a Kristofer Haugen je pogodio za izjednačenje u 56. minutu. Turci su se branili, a igrač utakmice svakako je bio golman Muslera koji je odbranio još tri teška udarca, onaj Elingsena glavom je bio maestralan. Na kraju je Ikardi asistirao Midtsju za trijumf od 3:2 u nadoknadi. A, statistika čudna: Molde je uputio 22, a Galatasaraj šest udaraca ka golu!

Makabi iz Haife i Jang Bojs odigrali su jako tvrd meč, sa mnogo trčanja, ali bez velikih prilika i naravno bez golova.

Liga šampiona, prvi mečevi plej-ofa

Utorak

Rendžers - PSV 2:2 (1:0)
/Sina 45, Matondo 76 - Sangare 61, De Jong 80/

Rakov - Kopenhagen 0:1 (0:1)

/Rakovitan 9ag/

Antverpen - AEK 1:0 (1:0)
/Jansen 16/

Sreda

Braga - Panatinaikos 2:1 (0:0)
/Abel Ruiz 51, Đalo 73 - Mansini 90+4/

Molde - Galatasaraj 2:3 (1:2)
/Elingsen 8, Haugen 56 - Seržo Oliveira 25, Ikardi 29, Midtsjo 90+4/

Makabi Haifa - Jang Bojs 0:0

Revanši 29. i 30. avgusta.

Komentari (0)

Sport