Fudbal

Olimpijakos "na prepad", klasu i iskustvo tuširao Čukarički, Miladinović vratio nadu Brđanima

Komentari

Autor: Euronews

24/08/2023

-

23:10

Olimpijakos "na prepad", klasu i iskustvo tuširao Čukarički, Miladinović vratio nadu Brđanima
Olimpijakos - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Olimpijakos je mnogo veća klasa od Čukaričkog, pa je u Pireju, uz podršku navijača savladao Brđane 3:1 (3:0) i revanš u Leksovcu (31. avgust, 20.00, TV Arena sport) za plasman u Ligu Evrope neće biti miran jer je Miladinovićev gol u nadoknadi ostavio nadu Brđanima u čudo. Nisu izdržali izabranici Igora Matića početni pritisak, trema, neiskustvo su učinili svoje, pa je već u 15. minutu bilo 2:0, a sve posle toga bila je rutina najtrofejnijeg grčkog kluba. E, baš ta rutina ih je koštala ovakvog rezultata, jer su potcenili mladost i hrabrost gostiju iz Beograda kojima ostaje nada.

Odbrana srpskog kluba povijala se pod naletom i kvalitetom El Kabija, Fortunisa, Masurasa i ostalih asova Olimpijakosa. Iskustvo je učilo svoje, El Kabi je dva puta tresao mrežu Fortunis je sa 16 metara pogodio sam ugao, ali Čukarički je mogao dva puta da smanji tu prednost, ali Subotić i Stanković nisu bili dovoljno precizni.

Bolje su izgledali gsoti iz Beograda u drugom delu. Da je Đorđe Ivanović bio samo mlao brži lako je moglo biti 3:1 na početku drugog dela. Dobar prizemni centaršut je poslao pored gola. Nije forsirao Olimpijakos mnogo u nastavku, čekao je grešku gostiju da uveća prednost.

Na samom kraju, ta samouverenost je koštala Grke primljenog gola. Bojica Nikčević je odlično centrirao sa desne strane, a Janković i Miladinović u "kooperaciji" ubacili loptu u mrežu. Imaće za sedam dana Čukarički priliku u Leskovcu da popravi utisak iz Atine, na papiru rezultat je dostižan, ali kvalitet je na strani Grka.

Komentari (0)

Sport