Fudbal

Neću da idem u Saudijsku Arabiju: Robert Levandovski želi da ostane u Barseloni

Komentari

Autor: Euronews

15/09/2023

-

09:25

Neću da idem u Saudijsku Arabiju: Robert Levandovski želi da ostane u Barseloni
Levandovski - Copyright Tanjug/(AP Photo/Joan Monfort)

veličina teksta

Aa Aa

Poljski reprezentativac, Robert Levandovski ne želi da se preseli u Saudijsku Arabiju bez obzira koliko tamošnji klubovi dobro plaćaju, već mu je cilj da profesionalnu karijeru završi u Evropi.

Iskusni napadać je u avgustu napunio 35 godina, a kako mu ugovor sa Kataloncima ističe za dva leta može se predpostaviti da će mu to biti i poslednji klub u kojem će nastupati.

"Nikada nisam razmišljao o odlasku u Saudijsku Arabiju. Pre nego što je počela pandemija koronavirusa postojala je ideja da se sa porodicom preselim u Sjedinjene Američke Države, ali to više nije u mojim planovima. Imam ugovor sa Barselonom na još dve godine, uz opciju da se produži na još 12 meseci, ovde mi je lepo i zaista ne vidim razlog zašto bih menjao sredinu", rekao je Levandovski.

Zvanično najbolji fudbaler sveta u 2020. godini, uspeo je svojevremeno da obori rekord legendarnog Gerda Milera po broju golova u jednoj sezoni (41) i to ističe kao bitan trenutak u karijeri.

"Nekada su mi lični rekordi bili veoma važni, ali više nisu. Pre sam imao osećaj da sam mašina, a sada se ponovo osećam kao ljudsko biće. Sve se promenilo kada sam uspeo da prestignem Gerda Milera po broju golova u jednoj sezoni. Sada mi je najvažnije da klub igra dobro i da beleži dobre rezultte, a lični učinak je u drugom planu. Da me ne shvatite pogrešno, i dalje sam gladan golova, želim da ih postignem što više, samo što više to nije toliko važno kao uspeh tima", rekao je Levandovski.

Komentari (0)

Sport