Fudbal

Zvezda predstavila Endiajea: Napadač uzeo "devetku", veruje u uspešnu jesen i proleće u Evropi

Komentari

Autor: Euronews

15/09/2023

-

14:33

Zvezda predstavila Endiajea: Napadač uzeo "devetku", veruje u uspešnu jesen i proleće u Evropi
Šerif Endiaje - Copyright FK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Dolazak Šerifa Endiajea u redove Crvene zvezde odavno je dogovoren, ali crveno-beli su tek sada odlučili da ga i zvanično predstava kao novo pojačanje pred nastup u Ligi šampiona.

Sportski direktor Mitar Mrkela je naglasio da će odlični centrafor mnogo značiti ekipi trenera Baraka Bahara i da misli da su njegovim angažovanjem na stadionu "Rajko Mitić" uradili veliku stvar.

"Šerif je naš novi napadač, dolazi iz Adane, turskog Superligaša i utisak je da je najteže bilo u ovom prelaznom roku dovesti centarfora. Ipak, najvažnije je da je Endiaje danas sa nama. Radi se o modernom napadaču, brzom, jakom, sposobnom, baš kakvog smo želeli svo vreme. Ovim pojačanjem završavamo letnji prelazni rok, a bilans je takav da je 10 igrača došlo, a 15 napustilo naš klub", rekao ja Mrkela i dodao:

"Smatram da smo uradili dobar posao, da smo ekipu rekonstruisali i da smo sada mlađi, moćniji i brži, uz novu energiju. Verujem da će se to u narednom periodu pretočiti u velike rezultate. Sve što smo uradili u prelaznom roku je u dogovoru sa Barakom Baharom. Praksa je takva u Crvenoj zvezdi da se uvek razgovara sa trenerom kada se identifikuju igrači. Trener ima svoje želje u skladu sa filozofijom, upoznao nas je s tim i tako smo i radili".

Sam fudbaler je otkrio da je imao nekoliko ponuda iz Francuske, ali da je odlučio da dođe u Crvenu zvezdu i da to za njega predstavlja veliki izazov.

"Srećan sam što sam ovde. Zaista sam zadovoljan onim što sam video od Crvene zvezde. Imao sam više ponuda, pogotovo iz Francuske, ali je odluka da dođem u Zvezdu bila laka. Motiv je naravno Liga šampiona, čast mi je što ću igrati u najvećem klupskom takmičenju na svetu. Spreman sam da igram protiv bilo koga, da li je to Mančester Siti ili neko drugi, ne pravim razliku. U Zvezdi sam kako bih pomogao timu da ostvari zadate ciljeve. Znam da Zvezda ima sjajne navijače, radujem se tome što ću igrati pred njima. Svestan sam i da su njihova očekivanja velika, ali ovde sam da pružim maksimum. Nadam se da ću već sutra istrčati na teren", reko je Endiaje i dodao da veruje u evropsko proleće:

"Šanse postoje, mislim da nismo slučajno u Ligi šampiona, već da se time dokazuje kvalitet. Imamo šansu da prođemo dalje".

Šerif Endiaje je rođen 23. januara 1996. godine u glavnom gradu Senegala - Dakaru, premda je svoju fudbalsku karijeru gradio u Evropi. Po završetku juniorskog staža stigao je u Beveren, ali je punu afirmaciju doživeo u prvenstvu Turske gde je centarfor visok 190 centimetara prvo dominirao u dresu Goztepea i na 73 utakmice postigao 24 gola.

Ppotom je prešao u Adani iz koje i dolazi u Crvenu zvezdu i u kojoj je na 20 mečeva, ukupno 13 puta pogodio mrežu rivala. U međuvremenu, nastupao je i za kineski Šangaj Port gde je na 25 mečeva upisao devet golova.

Komentari (0)

Sport