Košarka

Željko Obradović: Promašen zicer Kaminskog je sastavni deo igre

Komentari

Autor: Tanjug

21/09/2023

-

09:00

Željko Obradović: Promašen zicer Kaminskog je sastavni deo igre
Željko Obradović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je večeras da je ekipa Studentskog centra zasluženo osvojila Superkup regionalne ABA lige.

Partizan je ranije večeras u finalu Superkupa poražen od Studentskog centra rezultatom 83:81.

"Prisustvovali smo jednoj veoma, veoma dobroj košarkaškoj utakmici. Sve se odlučilo u poslednjim trenucima meča. Utakmica je bila veoma zanimljiva. Želim da čestitam ekipi Studentskog centra na osvajanja Superkupa, a posebno mom kolegi Andreju Žakelju. Mislim da je izvanredno vodio ekipu tokom celog turnira, a posebno večeras", rekao je Obradović na konferenciji za medije.

On je istakao da je utakmica bila puna preokreta. Studentski centar je serijom 10:0 u finišu stigao do pobede.

"Imali smo priliku da veoma lako privedemo meč kraju, ali smo napravili neke brzoplete odluke u napadu, a onda smo u odbrani lako dozvolili da se vrate u meč. Oni su šutem za tri poena poveli sa dva razlike. Imali smo zicer ispod koša u poslednjem napadu, ali ga nismo iskoristili. Pričati o poslednjem napadu i poslednjoj odbrani je nešto što mene nikada nije interesovalo. U svakom slučaju čestitke Studentskom centru na osvojenom trofeju", rekao je Obradović i zahvalio organizatorima Superkupa.

Partizan nije iskoristio poslednji napad pošto je Frenk Kaminski imao priliku da "crno-belima" donese izjednačenje.

"Znali smo kako će da igraju u odbrani, to je bilo jedno od rešenja. Uvek timu morate da ponudite više rešenja. Kaminski je bio sam ispod koša, promašio je zicer, to je sastavni deo igre", naveo je Obradović.

Partizan je u Podgorici igrao bez povređenog Mateuša Ponitke.

"Ponitka je prošao pripreme, ali nažalost ima tu povredu koja ga je sprečila da bude sa ekipom. Ne verujem da će igra na turniru u Atini, pošto već u petak putujemo u Grčku. Srećna je okolnost da do početka prvenstva u ABA i Evroligi imamo još desetak dana. Videćemo kakva će biti situacija. Neki igrači moraju da se odmore, a neki da podignu formu. Pripremi period je uvek takav, neki su manje spremni, neki više. Uvek se reaguje, dok ne počne ono što je najvažnije, a to su su zvanične utakmice", istakao je Obradović i zahvalio navijačima Partizana na podršci.

Komentari (0)

Sport