Košarka

FMP u poslednjoj sekundi eliminisan od Varezea u četvrtfinalu kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona

Komentari

Autor: Euronews

27/09/2023

-

17:33

FMP u poslednjoj sekundi eliminisan od Varezea u četvrtfinalu kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona
FMP u poslednjoj sekundi eliminisan od Varezea u četvrtfinalu kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona - Copyright FIBA

veličina teksta

Aa Aa

Drama preokreti, kobna "četiri i po minuta" u poslednjoj četvrtini i FMP Sokernet je završio san o plasmanu u FIBA ligu šampiona. Košarkaši "pantera" vodili su većim delom meča protiv italijanskog Vareza, čak 11 poena prednosti imali su na startu poslednje deonice, a u dramatičnoj završnici Henlan je pogotkom 1,7 sekundi pre kraja odveo Italijane u polufianele 71:73 (21:23, 18:12, 21:14, 11:24).

Vareze je bolje otvorio meč, posle tri minuta je poveo, imao je prednost od sedam poena, ali su Aleksa Stepanović i Bojan Subotić uspeli da svedu zaostatak na dva poena na isteku prve četvtine (21:23).

Veoma dobrom odbranom, usledio je i odličan napad "pantera" iz Železnika, pa su sredinom druge četvrtine stekli osetnu prdnost koja je dva minuta pre kraja poluvremena iznosila 10 poena prednosti (39:29). Međutim, Ulaneo, Kuli-Stejn, Šon Mekdermot uspeli su to da svedu na prednost srpskog tima od 39:35.

Od izjednačenja 44:44, "panteri" su ponovo zaigrali sjajno, napravili su seriju 8:0 i pred poslednju deonicu ušli sa maksimalnom prednošću 60:49. Na svaki pokušaj italijanske ekipe da im ugrozi prednost u prva četiri minuta, košarkaši FMP-a su reagovali ili trojkom ili dobrom akcijom, održavali prednost od tri do sedam poena, a od 5:15 pre kraja su "nestali u ofanzivi", da bi na 2:23 minuta od isteka vremena Davide Moreti pogodio "trojku" za izjednačenje 68:68. 

FMP je promašio "trojku" u sledećem napadu, ali je došao do lopte pa je Nanlan napravio faul nad Subotićem na 1:53 do kraja meča. Mekdermot je ukrao loptu i iz kontre Vareze doveo do prednosti (70:68). Tarner je promašio iz prodora za izjednačenje, a zatim slabo zatvorio reket i naterao Ašćerića da napravi faul. Koli Stajn je ubacio samo jedno bacanje za plus tri gostiju.

 

 

Imao je FMP dva napada da "trojkom" stigne do izjednačenja, da bi treći bio i srećan. Džordan Voker je pogodio za 71:71, što su bili prvi poeni srpskog tima posle četiri i po minuta. Henlan je držao loptu 15-tak sekundi a onda na 1,7 sekundi pre kraja pogodio sa jedne noge iz teške pozicije i odveo Vareze u polufinale gde će igrati protiv francuskog Šolea koji je eliminisao Telenet Antverpen 76:72.

Aleksa Stepanović je bio najefikasniji u ekipi "pantera" sa 15 poena (2(2 trojke), Bojan Subotić je ubacio 13 (7:2 trojke, 8 sk) Luka Ašćerić 12 (5/4 za tri), koliko i Džordan Voker. Šon Mekdermot je prednjačio u ekipi Varezea sa 17 poena, Vili Kuli-Stajn je dodao 13 poena, 10 skokova i čak šest blokda,a, isti učinak je imao i junak pobede Olivije Hanlan.

Komentari (0)

Sport