Košarka

Prilika za revanš za poraz u Beogradu: Mijat Gaćinović očekuje pobedu protiv Mađarske na njenom terenu

Komentari

Autor: Euronews

10/10/2023

-

15:48

Prilika za revanš za poraz u Beogradu: Mijat Gaćinović očekuje pobedu protiv Mađarske na njenom terenu
Prilika za revanš za poraz u Beogradu: Mijat Gaćinović očekuje pobedu protiv Mađarske na njenom terenu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji fudbaleri Srbije 14. oktobra u Budimpešti i tri dana kasnije u Beogradu igraju ključne mečeve za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine, zajedno sa selektorom Draganom Stojkovićem uvereni da mogu do svih šest bodova protiv Mađara i Crnogoraca. 

Razmišljanje Mijata Gaćinovića u duhu je opšteg optimizma u redovima "orolova", iako su naše severne komšije prošlog meseca slavile na stadionu Crvene zvezde (1:2), a selekcija bivše jugoslovenske republike bila ozbiljnija nego što to pokazuje rezultat martovskog duela u Podgorici (0:2). 

"Jasno je da nas očekuju dva velika izazova. Mađarska je i pre mesec dana u Beogradu pokazala da je vrlo organizovana i dobro vođena reprezentacija. U njihovoj igri nema padova, svi na terenu pružaju maksimum svojih kapaciteta, teško primaju golove. I pored toga, stvorili smo veliki broj šansi u drugom poluvremenu i nismo zaslužili da izgubimo. Sada je prilika za revanš, dobra igra i pobeda u Budimpešti mogu da budu prava uvertira za spektakl na stadionu ''Rajko Mitić' u duelu sa Crnom Gorom. Kada je reč o južnim susedima, tu već nema nikakvih tajni. Dobro se poznajemo, oni će biti jako motivisani, a naša je obaveza da na terenu dokažemo da smo bolji i da zaslužujemo direktan plasman na EP", rekao je Gaćinović u intervjuu za sajt Fudbalskog saveza Srbije, uz nadu da duel sa Mađarskom neće imati infarkt završnicu kao duel istih selekcija na čuvenom Omladinskom prvenstvu sveta na Novom Zelandu, kada su on i njegova generacija doneli jedinu planetarnu titulu srpskom reprezentativnom fudbalu. 

Standings provided by Sofascore

Prvotimac AEK-a debitovao je za seniorsku selekciju još 2017. godine, ali je crveni dres poslednji put oblačio krajem 2020. godine. Piksi ga je vratio za ovu priliku, a u svom obraćanju medijima priznao je da su Mijatove klupske partije ostavile najjači utisak na njega u poslednjih meseca dana. 

"Pratili su me pehovi u poslednje tri godine. Prvo okupljanje kod selektora Stojkovića propustio sam zbog povrede, posle toga nisam imao adekvatnu minutažu u Hofenhajmu i bilo je razumljivo što me nema na spisku. Sada je srećom sve u najboljem redu, igram konstantno u AEK-u, pružam dobre partije i spreman sam da doprinesem igri nacionalnog tima u dva najvažnija meča na putu ka Evropskom prvenstvu. U Budimpešti nas očekuje pun stadion, vatrena atmosfera, nešto slično kao u Lisabonu protiv Portugala. Ali, zar nismo svi kao klinci sanjali da u takvom ambijentu igramo i pobedjujemo u dresu svoje zemlje?... Mnogo mi je drago što sam opet sa reprezentacijom, konferenciju nisam pratio, ali mi svakako prijaju reči selektora Stojkovića. Sada je na meni da opravdam njegovo poverenje i da dobre igre sa kupske scene prenesem i na reprezentativni nivo", rekao je Gaćinović. 

Srbija trenutno zauzima drugo mesto u grupi G, s istim brojem bodova kao Mađarska (10) i utakmicom više od nje, dok Crnogorci prate ovaj tandem (8). Bugarska i Litvanija su već ispale iz trke za EURO. 

Komentari (0)

Sport