Košarka

Nebojša Čović se oglasio iz Zadra: Zvezda će igrati, sva odgovornost na organizatorima meča

Komentari

Autor: Euronews

12/11/2023

-

10:52

Nebojša Čović se oglasio iz Zadra: Zvezda će igrati, sva odgovornost na organizatorima meča
Nebojša Čović se oglasio iz Zadra: Zvezda će igrati, sva odgovornost na organizatorima meča - Copyright KK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Težak jučerašnji incident u Zadru, gde su simpatizeri domaćna napali članove delegacije KK Crvene zvezde i naneli im ozbiljne povrede, neće se odraziti na igranje današnjeg meča AdmiralBet ABA lige. Ovo je iz Zadra za "TV Prva" potvrdio prvi čovek crveno-belih Nebojša Čović.

"Zvezda nikad nije bežala sa terena, izaćiće na teren i igrati utakmicu. Ali ta utakmica mora da bude u sportskim okvirima, bez vređanja i ništa nesportski. A to ko će izgubiti za zelenim stolom, ako se i desi, to će ići u prilog nekom drugom. Zvezda će igrat utakmicu, ali će voditi računa o bezbednosti i hoće li biti vređanja. Sva odgovornost je na ABA ligi, na direktoru Cvetkoviću i Miliji Vojinoviću. Svi oni su dobro plaćeni i treba da rade svoj posao. "Tornado" je osetio prozvanim posle meča sa Megom u Beogradu prošle nedelje, tu su se osetili oštećeni zbog suđenja. To nema nikakve veze sa nama, čak je i trener Zadra dao korektnu izjavu. Ako punite dvoranu da biste izvršili linč i harangu, onda oni neka igraju svoje igre i igrice", rekao je Čović za TV Prva.

Čović je opisao objasnio da niko iz delegacije Zvezde ničim nije isprovocirao incident, a onda je rekao da su svi povređeni u stabilnom stanju. 

"Novinarima su sanirane povrede, sa kopčama, a član UO i njegov prijatelj su snimani, ali im nisu polomljena rebra jer su šutirani na zemlji. Svi oni su smešteni u hotelu u kom je Crvena zvezda i biće ispraćeni na meč bezbedno. Moram da podvučem da je hrvatska policija bila korektna, ali mora da se zna da ovo nije izolovan incident. Napadači su se identifikovali u saopštenju 8. novembra kada su sve ovo najavili", zaključio je Nebojša Čović u uključenju iz Zadra.

Komentari (0)

Sport