Košarka

Zvezda otputovala u Atinu bez Nejpira, Lazića, Hange i Simonovića, ali sa Jagom Dos Santosom

Komentari

Autor: Euronews

15/11/2023

-

13:28

Zvezda otputovala u Atinu bez Nejpira, Lazića, Hange i Simonovića, ali sa Jagom Dos Santosom
Zvezda otputovala u Atinu bez Nejpira, Lazića, Hange i Simonovića, ali sa Jagom Dos Santosom - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet put Atine na meč sa Olimpijakosom (četvrtak 20.15) na deul 9. kola Evrolige su morali da krenu bez Šabaza Nejpira, Adama Hange. Branka Lazića i Marka Simonovića, ali je Jago Dos Santos otputovao i još uvek je pod znakom pitanja.

Crveno-beli su sinoć deklasirali Fenerbahče u grotlu "Štark Arene" sa 31 poenom razlike, ali su već posle 68 sekundi ostali bez Šabaza Nejpira kome je Dorsi laktom slomio nos. Trener Janis Sferopulos je i posle meča istakao da NBA beka čeka duža pauza, ali da neće morati da ide na operaciju, kao i da je Jago Dos Santos iskrenuo skočni zglob i da ne zna stanje njegove povrede. Na put nisu krenuli Branko Lazić, Adam Hanga i Marko Simonović, oni su ostali u Beogradu na terapijama.

"Igramo protiv jako dobrog tima, tima čije kvalitete poznajemo, bili su finalisti prošle sezone. Možda u poslednje vreme nemaju dobre rezultate, ali imaju ogroman kvalitet i mogu da igraju jako dobro. Moramo da budemo spremni za bitku sa jako dobrim timom", rekao je Sferopulos, prenosi zvanični sajt kluba.

Sjajno je igrao Brazilac sve do pred kraj treće deonice kada je nezgodno doskočio i jedva napustio teren. Iako nema zvanične potvrde o stanju zgloba, činjenica da je otputovao za Atinu nagoveštava samo distorziju zgloba, ne i pucanje ligamenta. Pitanje je koliko će igrati.

"Olimpijakos takođe ima sjajnu atmosferu, dobre navijače, izvanredan tim... ali spremićemo se. Raspored je izuzetno gust, napori su veliki, ali mislim da je ključ kao i sinoć odbrana, a napad će doći sam od sebe", naveo je Dos Santos.

Olimpijakos će igrati bez Nikole Milutinova, ali pobeda u Beogradu nad Makabijem iz Tel Aviva došla im je kao "melem na ranu" jer su na 4/4 posle osam kola, dok je Zvezda na 3/5.

Komentari (0)

Sport